Ladylilith

2 Ladylilith

6193 visningar

Ont i svanskota och mitt i skinkorna!! vecka 22

Ja som jag skrev i rubriken har jag fått jätte ont i svanskottan och får kramper mitt inut i skinkorna mest på höger sida. Hade inget av det i förra graviditeten.

Vad kan detta vara är nyfiken. :D

10 Svar (äldsta svaret först)
 • 4

  olivian

  3 olivian

  Du har fyra fogar, fram och bak och höfterna. Ofta när man får ont bak runt svanskotan så hamnar ischiasnerven lite i kläm och det strålar ut i skinkorna och ut i benen på lårens baksida så jag gissar det är vad du känner i skinkorna!
 • Man lär sig varje dag :D tack för svaren det förklara ju en del.

 • Kan trösta dig med att det inte alls behöver betyda att det kommer bli värre. Fick höra av min barnmorska att min foglossning inte behövde bli värre bara för att jag fick den så tidigt (vecka 12) och hon hade rätt, nu känner jag av den väldigt sällan. 

 • 7

  elvan91

  5 elvan91

  konstigt, är i v 24 och min bm sa att det ä'r omöjligt att jag har foglossning då det är alldeles för tidigt, man får det v 30 och uppåt sa hon. Så hon sa att det är ichias, och inte foglossning. ichias kommer sen också kännas att smärtan strålas ner i höften. Så enligt henne är dte för tidigt att få foGlossning vid våran vecka.

 • 8

  olivian

  3 olivian

  Oj elvan91 vad jag önskar din bm har rätt! Men i 3 av 4 graviditeter har jag haft rätt jobbig foglossning (och inget annat) från v 15.. Och det är jag verkligen inte ensam om så det är lite märkligt uttalande från henne. Många som har det tidigt i sin graviditet även första gången även om det är klart vanligare andra, tredje.. då inte ligamenten hårdnat sedan första gången. Det tar upp till fyra år för bäckenet att bli återställt! Första gången jag fick ischiaskänningar var jag ju säker på att det var just ischias men sjukgymnasten sa att det är otroligt vanligt att förväxla detta i just graviditeten då man får väldigt liknande symtom i samband med foglossning och mycket vätska i kroppen som ger tryck på nerver. Det är liten risk att man får ischias under graviditeten och det är ju verkligen en bra sak eftersom foglossningsbesvären går över och riktig ischias inte alls är lika lättbehandlad. Under graviditeten kan man använda ett stödbälte för att stödja upp bäckenet och sår det viktigt att tänka på hur man står, ställer sig, sitter, ligger och går för att minska besvären. Alla rörelser som påverkar bäckenet ska man vara försiktig med, som att vrida överkroppen eller underkroppen. Får man mer uttalade besvär kan man få stöd av sjukgymnast gm sin barnmorska. Där får man bra tips på hur man ska röra sig, lyfta osv. Jag fick låna en TENS som var bra även vid foglossning/ischiaskänningar men inget kan ju "läka" kroppen helt eftersom bäckenet SKA uppluckras så bebisen kan komma ut sen.
 • 9

  dorisen04

  5 dorisen04

  foglossning.. har samma sak.. är oxå i v12... fick de i v 8 i förra grav. s¨å visst kan man få det tidigt

 • 10

  elvan91

  5 elvan91

  jag bara sa vad min bm sa, jag blev ju själv förvånad då det liknar foglossning det jag har, men endast en sjukgymnast kan vara säker på om det är foglossning eller ischias :) så ja, jag säger inte emot er, utan jag säger bara vad för "fakta" jag fick av min bm :)