Lillajag85

5 Lillajag85

1465 visningar

Hur gör jag???? vecka 37

Då jag väntade första barnet som kom den 6 (hade BF den 10) augusti 2013 så väntade jag hemma så länge som möjligt innan jag åkte in. Dels för att jag ansåg att jag inte hade så kraftiga värkar vilket jag inte heller hade och så var det ju 4 dagar för tidigt innan BF. Men i alla fall.. Fick starka värkar då under söndagen som kom och gick lite. Visst jag kände dom ju men jag behövde bara stanna upp, andas lite och så var det över. Detta avtog sen vid lunch och kom tillbaka någon timme vid 17-18 tiden, innan allt igen blev lugnt. På månaden hade jag samma värkar i stort sett hela dagen som kom och gick. Men inget som jag blev störd av och jag hade inte alls ont av dom. Min rygg (svanket och höfterna) domnade bort senare på måndagkväll bort och jag fick lite starkare värkar. Ringe BB och dom sa att jag skulle komma in. Sen efter att ha pratat med dom så blev värkarna starka och jag hade svårt att sitta och gå. Kom in och var då öppen 3 cm med starka förlossningsverkar på toppar på 75 i styrka. BB personalen tog hål på min hinna så vattnet gick. Allt gick fort och bara efter 2 timmar var hela förlossningen klar. Fick veta att sonen då va överburen då han föddes. Dom trodde på 1-2 veckor överburen, så dom hade räknat fel på hans datum under UL.

Nu tlll dit jag vill komma. Jag väntar nu barn nr2 och både min BM och dom på förslossningen säger att jag under denna graviditet INTE får stanna hemma lika länge, då denna förlossning kan gå fortare då min kropp nu vet vad allt handlar om. Jag har vaknat nattetid nu några gånger förra vecka och haft sammandragningar som gjort att rygg (svanket och höfter) domnat bort. Jag åkte in på söndagen (den 22) och fick då bli uppkopplad till datorn. hade värkar som låg på allt mellan 5-90 i styrka. Jag är öppen 0,5-1 cm men blev hemskickad med smärtstillande (?), fråga mig inte förför jag fick dessa, då jag bara ville veta om det var något på gång eller inte. Men det fick jag inte veta! Jag har haft spänd mage med sammandragningar hela dagen, vissa starka och vissa svaga. Jag tål smärta och jag tyckte inte att det gjorde ont att ha värkar i söndag som gick upp till 90 i styrka. Så hur ska jag då veta när jag ska åka in UTAN att vänta allt för länge (så som med förra graviditeten) då varken BM eller BB persona säger något? Förutom att dom vet att jag INTE kommer gå tiden över BF. Jag tycker det är svårt att veta då dom inget säger tll mig fast jag frågar och jag vill inte ta staka tabletter som tar bort "värkrna" då ja anser att dessa inte är ett problem för mig. Hur hade ni gjort? (förlåt för stavfel, mitt tangentbord lever ett eget liv!)

3 Svar (äldsta svaret först)
  • 1

    Nissan

    5 Nissan

    Jag hade struntat i värktabletterna och gått på regelbundenheten i värkarna. Klockat och skrivit upp. Kunde jag då se att de kommer regelbundet el tätare hade jag åkt in. Gå på din magkänsla, hade jag gjort som förlossningspersonalen sa vid andra förlossningen hade jag fött hemma i badkaret.
  • Säger dom inte att om det är förlossningsvärkar så hjälper inte smärtstillande paracetamol? Ta du dom är väl förvärkar du har. Hade jag med båda mina i förra veckor innan de satt igång och då var det p klockan tre minuter mellan starka värkar.
  • Dom sa inget alls. Dom gav mig tabletter så att jag skulle kunna sova och det var ju inte det jag ville. Jag ville bara veta om det var något på gång eller inte. Sen att alla säger (läkare och bm) att jag inte kommer gå tiden ut gör ju att jag börjar fundera om det är något på gång nu eller inte. :) men ska ringa till dom idag och prata med dom. Känner att jag måste ha ett svar.