Emelisan

4 Emelisan

10211 visningar

Oförstående pojkvän vecka 5

Hej!

Nu är jag helt förvirrad. Förvirrad och jätte ledsen. För ca en vecka sedan fick jag och min pojkvän veta att vi skulle ha barn. Han blev glad då, men nu idag så hade vi ett större bråk och då sa han att han inte kunde vara pappan. För att hans spermier är dåliga och att han aldrig lyckats förut. Han påstår att jag har varit otrogen och jag älskar honom mer än allt, så det skulle aldrig falla mig in. Blev så fruktansvärt ledsen. Han är också väldigt oförstående med att han vill ut och härja varje helg medans jag ligger hemma och spyr. Väldigt jobbigt, ska jag klara av detta så behöver jag hans stöd. Man är ju faktiskt två om att skaffa barn, eller ska jag verkligen behöva klara mig helt själv?

Ska jag ge honom lite tid att smälta det hela? Vi pratade länge om detta, och jag förklarade för honom att istället för att sitta och säga att jag har varit otrogen (han vet att jag aldrig skulle vara det egentligen) så skulle han ta in att han ska bli pappa och att han istället borde vara glad över att hans spermier faktiskt fungerar som dom ska. Förklarade även för honom att det tar tid innan man blir gravida för vissa, och att man ska ha försökt i ett år minst innan man får hjälp.

Är jätte ledsen och mår så himla dåligt. En abort är inte att tala om då jag redan gjort en abort och det var det värsta jag någonsin gått igenom. Detta förstår han inte heller.

Nu målar jag fram honom som en riktig knöl, han är världens underbaraste kille egentligen, blir bara så ledsen och sårad när han kommer med såna här påståenden. Finns det någon som har varit med om/är med om något liknande? Råd och tips på hur jag ska tackla detta?

Oerhört tacksam för svar!
Kram

1444 Svar (äldsta svaret först)
 • 1

  mrs Boyle

  5 mrs Boyle

  Herre gud... nej detta har jag inte varit med om. Men stöd ska du allt få i alla fall!
  Vi har försökt få barn i 3,5 år (mf och operationer involverade) och fast min sambo vill ha barn och längtar lika mycket som jag tacklar han hela "gravid-svängen" på ett helt annat sätt än vad jag gör. Han vill - och kan nog inte - fatta hur mycket det påverkar en i ALLT.
  Tycker det låter som att du ändå har resonerat logiskt med honom. Det är ju så att alla par inte matchar varandra, och ni gör ju sannerligen det. Ibland går det snabbare än snabbast att bli gravid! Vi slutade skydda oss (första gången) en oktober och i december var jag gravid (med tanke på att sambon jobbade utomlands och vi sågs 3 gånger däremellan).

  Förhoppningsvis behöver din kille bara lite tid att vänja sig vid tanken på att ALLT ändras nu. Har han varit i förhållanden innan där de försökt bli med barn kan det ju finnas många känslor han inte velat ta i, som kommer fram nu.
  Killar fattar inte lika snabbt som vi gör. De flesta av mina kompisars män/killar har nästan inte fattat de ska bli pappor fören vattnet går.

  Glöm inte att du är extra känslosam nu! Hoppas ni löser det!

  Stor uppmuntrande kram!!!
 • 2

  Emelisan

  4 Emelisan

  Hej!

  Jo precis, vi har försökt i 6 månader snart och nu när det äntligen tar sig så gör han så här. Jag vet att jag är extremt känslig men det sårar ju såklart att höra såna saker från den man älskar mest av allt. Blir så arg och ledsen när han inte förstår vad jag får gå igenom varje dag. Riktigt orättvist.

  Ger honom lite tid och hoppas på att han skärper till sig snart.
  Tack så mycket!
  Kram
 • Jag blev gravid av misstag. Åt p-piller faktiskt.
  Men när killen fick veta blev han skogstokig ja annorlunda situation hursomhelst.
  Sen var han POFF jätte kärleksfull och allt var underbart sen 2 månader efter vi fått veta att ja var gravid så sa han att han varit i chock tillstånd och nu ville ha en paus från mig och absolut inte hade en annan. Så tog vi "Paus" sen vart han ihop med nån annan och nu ja...
  Men jag kan tänka mig att han är i nått form av "chock-stadium "
  Har läst ett repotage i en tidning i veckan som handlöade om hur endel plötsligt får för sig att de MÅSTE förverkliga sig själva innan de får barn o massa sånt.
  Kvinnor blir mamma när dom vet att dom är gravida, Män bli pappor när barnet kommer.

  Tänk på att dina hormoner kommer gå på högvarv i första månaderna, jag tex kunde bli sjukt glad för att sedan gråta i timmar utan nån direkt anledning. Om ni plannerade barn och är tillsammans tror jag inte han kommer skita i dig iaf. :3 Men tare lugnt liksom det är bra att kunna vara ensam oxå. Men han måste ju inte supa skallen av sig för det.

  Och framförallt är du säker på att du bara vart med honom så ÄR det så.
  Jävla idiot ide o säga nått annat från hans sida.