Emelisan

4 Emelisan

3047 visningar

Oförstående pojkvän vecka 5

Hej!

Nu är jag helt förvirrad. Förvirrad och jätte ledsen. För ca en vecka sedan fick jag och min pojkvän veta att vi skulle ha barn. Han blev glad då, men nu idag så hade vi ett större bråk och då sa han att han inte kunde vara pappan. För att hans spermier är dåliga och att han aldrig lyckats förut. Han påstår att jag har varit otrogen och jag älskar honom mer än allt, så det skulle aldrig falla mig in. Blev så fruktansvärt ledsen. Han är också väldigt oförstående med att han vill ut och härja varje helg medans jag ligger hemma och spyr. Väldigt jobbigt, ska jag klara av detta så behöver jag hans stöd. Man är ju faktiskt två om att skaffa barn, eller ska jag verkligen behöva klara mig helt själv?

Ska jag ge honom lite tid att smälta det hela? Vi pratade länge om detta, och jag förklarade för honom att istället för att sitta och säga att jag har varit otrogen (han vet att jag aldrig skulle vara det egentligen) så skulle han ta in att han ska bli pappa och att han istället borde vara glad över att hans spermier faktiskt fungerar som dom ska. Förklarade även för honom att det tar tid innan man blir gravida för vissa, och att man ska ha försökt i ett år minst innan man får hjälp.

Är jätte ledsen och mår så himla dåligt. En abort är inte att tala om då jag redan gjort en abort och det var det värsta jag någonsin gått igenom. Detta förstår han inte heller.

Nu målar jag fram honom som en riktig knöl, han är världens underbaraste kille egentligen, blir bara så ledsen och sårad när han kommer med såna här påståenden. Finns det någon som har varit med om/är med om något liknande? Råd och tips på hur jag ska tackla detta?

Oerhört tacksam för svar!
Kram

9 Svar (äldsta svaret först)
 • 1

  mrs Boyle

  5 mrs Boyle

  Herre gud... nej detta har jag inte varit med om. Men stöd ska du allt få i alla fall!
  Vi har försökt få barn i 3,5 år (mf och operationer involverade) och fast min sambo vill ha barn och längtar lika mycket som jag tacklar han hela "gravid-svängen" på ett helt annat sätt än vad jag gör. Han vill - och kan nog inte - fatta hur mycket det påverkar en i ALLT.
  Tycker det låter som att du ändå har resonerat logiskt med honom. Det är ju så att alla par inte matchar varandra, och ni gör ju sannerligen det. Ibland går det snabbare än snabbast att bli gravid! Vi slutade skydda oss (första gången) en oktober och i december var jag gravid (med tanke på att sambon jobbade utomlands och vi sågs 3 gånger däremellan).

  Förhoppningsvis behöver din kille bara lite tid att vänja sig vid tanken på att ALLT ändras nu. Har han varit i förhållanden innan där de försökt bli med barn kan det ju finnas många känslor han inte velat ta i, som kommer fram nu.
  Killar fattar inte lika snabbt som vi gör. De flesta av mina kompisars män/killar har nästan inte fattat de ska bli pappor fören vattnet går.

  Glöm inte att du är extra känslosam nu! Hoppas ni löser det!

  Stor uppmuntrande kram!!!
 • 2

  Emelisan

  4 Emelisan

  Hej!

  Jo precis, vi har försökt i 6 månader snart och nu när det äntligen tar sig så gör han så här. Jag vet att jag är extremt känslig men det sårar ju såklart att höra såna saker från den man älskar mest av allt. Blir så arg och ledsen när han inte förstår vad jag får gå igenom varje dag. Riktigt orättvist.

  Ger honom lite tid och hoppas på att han skärper till sig snart.
  Tack så mycket!
  Kram
 • Jag blev gravid av misstag. Åt p-piller faktiskt.
  Men när killen fick veta blev han skogstokig ja annorlunda situation hursomhelst.
  Sen var han POFF jätte kärleksfull och allt var underbart sen 2 månader efter vi fått veta att ja var gravid så sa han att han varit i chock tillstånd och nu ville ha en paus från mig och absolut inte hade en annan. Så tog vi "Paus" sen vart han ihop med nån annan och nu ja...
  Men jag kan tänka mig att han är i nått form av "chock-stadium "
  Har läst ett repotage i en tidning i veckan som handlöade om hur endel plötsligt får för sig att de MÅSTE förverkliga sig själva innan de får barn o massa sånt.
  Kvinnor blir mamma när dom vet att dom är gravida, Män bli pappor när barnet kommer.

  Tänk på att dina hormoner kommer gå på högvarv i första månaderna, jag tex kunde bli sjukt glad för att sedan gråta i timmar utan nån direkt anledning. Om ni plannerade barn och är tillsammans tror jag inte han kommer skita i dig iaf. :3 Men tare lugnt liksom det är bra att kunna vara ensam oxå. Men han måste ju inte supa skallen av sig för det.

  Och framförallt är du säker på att du bara vart med honom så ÄR det så.
  Jävla idiot ide o säga nått annat från hans sida.
 • 4

  Emelisan

  4 Emelisan

  Han säger själv att han är i chock tillstånd, och jag hoppas att det bara är det. Jag har inte varit med någon annan, han vet att det är honom jag vill leva med och att jag bara vill ha barn med honom. Vi har försökt lite halv hjärtat, vi har inte vågat hoppas på för mycket, men drömmen är att få barn med honom så när jag testade positivt så vart jag jätte glad, kunde inte sluta le på flera timmar. Önskar att han kunde dela den glädjen med mig graviditeten ut.

  Det där med hormonerna känner jag igen, idag te.x har jag legat i 3 timmar och bara gråtit över jag-vet-inte-vad, sen bara helt plötsligt gick jag upp ur sängen och var helt normal. Hur ska man bete sig när killen inte förstår? Han förstår ju inte mina humörsvängningar och blir arg istället för att ta det med en nypa salt.

  Jag röker också, i min förra graviditet var det lätt att sluta då jag mådde illa bara jag tänkte på cigg, men inte denna gång. Nu är jag tvärtom, röksugen hela tiden. Röker 3-4 cigg om dagen och vissa dagar inte alls, men vill verkligen sluta, är så rädd att få missfall om jag fortsätter. Finns det någon statistik på hur stor risken för missfall är om man röker?
 • 5

  Mille87

  5 Mille87

  Precis så var det när jag blev gravid med min son. Min sambo hade försökt få barn med andra kvinnor men aldrig lyckats göra dom gravida. Han testade sej och fick veta att det var 99,9% säkert att han aldrig skulle bli pappa. Vi hade varit ihop i 2,5 år när jag blev gravid. Han trodde att jag varit otrogen och det tog jättelång tid att förstå att jag inte varit det. Vår barnmorska tyckte inte att det var konstigt, hon sa att det händer. Det räcker ju faktiskt med en frisk spermie bland miljoner odugliga vid rätt tidpunkt för att kunna befrukta ägget... När vår son sen föddes så släppte alla hans misstankar. Nu är vår son 4,5 år och jättelik sin pappa! Jag är även gravid med vårt andra barn i v 36+6. Det är en väldigt jobbig situation....den enda du kan säga är att varför skulle du välja att behålla barnet om det inte var hans? När barnet föds kommer han ju ändå att se att det inte är hans isf? Men jag tror att man måste nog vara ganska känslokall för att kunna göra en sån sak... Hoppas det blir bättre! :)
 • 6

  mamman86

  0 mamman86

  annars kan ha göra ett dna test sen så blir han säker att han är pappan och då kommer han att ångra att han varit osnäll mot dig lycka till
 • 7

  Keviic

  4 Keviic

  Jag får börja med att säga grattis till graviditeten iallafall!

  Att bli pappa - eller ja förälder öht. är väldigt stort! Och jag förstår nog honom lite om han blev förvånad att du helt plötsligt var med barn och om han dessutom vet om att hans spermier är kassa!
  Angående det; Har han personligen tagit reda på om han har dåligt flyt där inne eller är det bara en vild chansning från hans sida? Om han inte tagit reda på det så kan det ju faktiskt vara så att tjejerna han legat med har haft " halv ruttna ägg" och inte tvärt om! Att tillverka ett barn går ju inte på en dag heller utan det krävs en hel del engagemang och annat för att lyckas!

  Ni är ju ändå tillsammans dessutom, då borde han väl kunna lita på dig såpass att han VET att du aldrig skulle vara otrogen!
  Men jag tror nog att det mest är chock!
  Min pojkvän ville inte alls ha barn ifrån början och jag hade svårt att bli gravid p.g.a en incident, därför förklarade jag för honom att OM jag blir med barn, så kommer abort inte på tal!
  Frånbörjan var även han negativ, men han "växte in" i pappa rollen ganska snabbt!
  Mkt kommer nog förändras för er när han ser magen, känner sparkar och så... Det är ju mer verkligt!

  Men låt det lägga sig ett tag! Och låt han få tänka efter hur han vill ha det!

  Lycka till!
 • Min pojkvän har aldrig trott att jag har varit otrogen och så, trots att han har trott i alla år att hans spermier har varit väldigt väldigt dåliga, så pass att han trott att han varit steril. Rätt som det var blev jag på smällen och jag har absolut inte varit otrogen! Säg detta till din pojkvän. Under kan ske :) när man minst anar det!
 • 9

  Emelisan

  4 Emelisan

  Tack för alla svar!
  Han har inte testat sig hos någon läkare, han säger bara att "jag har aldrig lyckats förut, och jag är 27 år, så varför skulle jag lyckas just nu?"

  Förklarade för honom att det tar tid att bli med barn, jag har pratat med en kompis till honom som själv har tre barn, och han sa att för tjejen är det lättare att ta in att man är gravid oftast, killen behöver något slags konkret bevis på att det är så. Typ UL, Mage, osv.

  Jag får ge honom lite tid att smälta detta, och jag hoppas att det bara är nu som det är såhär.
  Tack igen och Lycka till allihopa!