LyckligMamma

3 LyckligMamma

2166 visningar

Kan dom göra såhär emot oss? vecka 28

Hej, Jag måste bara skriva av mig lite nu och se vad ni tycker om situationen!

De är så att jag och min sambo gå båda på socialen nu pga att han ha blivit arbetslös och jag ha varit sjukskriven innan, När jag berättade att jag blivit gravid till socialen så tvingade dom min sambo att flytta till mig i min lilla etta som är på 41.9 kvm de är rätt litet plus att vi tillsammans ha 3 katter!

Vi ha begärt på bara knän att vi ska få flytta till en 2a men vi få bara ett nej de få ni vänta till tills ungen ha kommit ut!

Hur sjukt är inte de jag är i vecka 28 nu ha runt 3 månader kvar tills jag ska föda, och vi tvingas tränga ihop oss i en liten etta jag känner mig helt orättvist behandlad jag mår skit av detta, deppa som satan jag behöver lite stunder för mig själv nu när jag är gravid och jag är dessutom inte van att bo ihop med nån, ända gångerna vi inte se varandra nu är när jag praktisera 2 dagar i veckan Jippi!

Tycker ni verkligen detta är rätt eller ska vi stå på oss ännu mer? jag tycker verkligen att jag ha rätt för engång skull nu jag ska inte behöva tvingas flytta samma månad som jag föder mitt barn jag vill inte utsätta min bebis för det plus att jag inte orka de är fan sjukt varför kan vi bara inte få flytta nu vi är till och med berädda att leva för mindre pengar när vi få bostadsbidrag kostar en 2a typ 200 kronor mer än va vi ha nu va är de för skillnad då!

 

10 Svar (äldsta svaret först)
 • man ska nog vara glad man får tak under huvudet i de här hårda tiderna med fler och fler som tvingas till soc.

 • 2

  aikannika

  0 aikannika

  Förstår att du tycker det är jobbigt, men jag och min sambo bor tillsammans på 33 kvm och har gjort det i över ett år... Det går det med. Vi letar förstås efter nåt större nu när vi ska ha en bebis, men det funkar så länge.

 • Jag förstår dej.. Jag har levt på soc ett tag för ett år sen och det är piss att känna att man inte själv styr över sitt liv liksom och sen är det ju inte en inkomst man vill leva på heller., Se detta som en tillfällig lösning liksom och att detta bara är en liten period av erat liv och klarar ni detta så klarar ni vad som älst sen! Försök mysa och rikta in er på att ni snart ska bli föräldrar..

  Jag vet att soc i vissa städer är mycke hårdare än i andra så de kanske blir ännu mer psykist jobbigt att sätta upp en kamp mot dom än att försöka göra de bästa av de ni har just nu.. Om eran situation är lika när bebben så kommer så kommer dom säker så hjälpa er att komma till en störra lägenhet. Lycka till iaf!!

 • 4

  marieposa

  4 marieposa

  Åh, förstår att det måste vara jobbigt, men ni kanske kan gå ut å träffa kompisar / gå promenader osv i "omgångar" så att en av er får lite egentid hemma, det behöver säkert han med. Jag förstår att ni vill ha större, samtidigt är det ju väldigt många (som lillasolen skrev) som behöver a-kassa/soc just nu å färre som jobbar och betalar för det, så... :( se det som att de verkligen försöker ge er (mest sin sambo då) en push att hitta ett jobb så att ni slipper va beroende av myndigheterna utan faktiskt KAN bestämma själva. Lycka till och försök fokusera på att det är tillfälligt och gör det bästa av situationen...

 • 5

  amaldobe

  0 amaldobe

  det låter sjukt i min öron att man tvingar folk att flytta ihop!!! överklaga!! då brukar man få rätt, det gjorde min kompis när dom nekade hon, hon fick rätt i överklagan.

 • 6

  Kinkz

  2 Kinkz

  Att de tvingade dig och din kille att flytta ihop strider mot reglerna.. Ditt privata liv får de inte lägga sig i på det sättet.. Så frågan är hur de tvingade er.. Hotade de med att någon av er skulle bli utan ekonomisktstöd?

  Vet inte hur reglerna kring lägenheter ser ut nu, men man har rätt till ett visst antal kvadratmeter per person i hushållet..

  Det jag rekommenderar dig att gör är att gå till en läkare berätta att du mår dåligt, be att få tala med en kurator/psykolog om det.. När du fått papper om att du mår väldigt dåligt över rådande omständigheter och att det påverkar din graviditet, så lämnar du in det paperet till din handläggare på soc.. Alla bedömningar de gör måste de göra utifrån enskild individ.. Så om du mår dåligt måste de fatta ett beslut utifrån det..

  Sen är det ju som tidigare medlemmar skrivit.. Du måste överklaga om du får ett nekande..

   

   

 • 7

  Naity

  4 Naity

  Ja lågkonjukturen har ju inte varit snäll mot så många och som dem skriver så är det fler i dag som behöver hjälp och färre som kan betala för det. Det är ju hur många som helst som har blivit varrslade från sina jobb. Man ska nog vara glad att man har något. Har själv en vän som bor med sin kille i en etta på 30 kvm liten som bara den. Jag och sambon bodde också i en etta på 39 kvm första året tillsammans med två stora hundar. Så det går och får man det betalt av soc får man nog ta det. Vi betalade ju till och med själva. Och dem har ju gått med på en tvåa nu när bebisen kommer. Jag ska själv få flytta när våran bebis kommer vi har inte råd att bo kvar. Så det är bara att bita ihop och hoppas på att det blir till det bättre. Lycka till

 • 8

  Naity

  4 Naity

  Måste säga det också bara att jag har en vän som bor i en liten två med sin man och 3 barn på 6, 8 och 9 år. Vilket dem har gjort sen första barnet kom.

 • 9

  Nykaria

  0 Nykaria

  Nu är det ju faktiskt så att är man sambo (2 personer) så är man berättigad en tvåa från socialen.
  Är man ensamstående och ska ha ett barn, så är man berättigad en tvåa med barnet när barnet har lämnat magen.

  Både jag och min sambo går på socialen just nu, och innan jag blev gravid så flyttade vi ihop och vi fick en tvåa eftersom vi är två personer.
  Jag vet inte om det är olika från kommun till kommun, men jag har för mig att våran socialtant visade oss ett papper på vilka lägenheter man är berättigade beroende på hur många personer man är och vad hyran ligger på.

  Så jag vill inte säga med 100% säkerhet, där du bor.
  Men här är vi iallafall berättigade det!

 • 10

  kajsakatt

  0 kajsakatt

  Jag bor i en etta med 3 katter och bebis på väg fast utan karl... Hoppas att det löser sig! Soc kan vara j-iga har jag hört men kämpa för era rättigheter!!