lingon

4 lingon

52189 visningar

Hur känns värkarna? Är i v39 vecka 39

Vaknade vid fem imorse och hade mensvärksliknande värk i hela magen som kom och gick och fortfarande kommer och går då och då. Sitter i ganska länge och tar sedan en paus på kanske tio min... Är i v 39
13 Svar (äldsta svaret först)
 • 1

  Fiia2010

  2 Fiia2010

  när de började för mig kom de tätt o. höll i länge och var vääldigt effektiva! det drog/värkte från ryggen och runt till magen, aningen kramaktig känsla.. smärtsam sådan.. och så blev de bara sjukare hela tiden.. förstod ganska snabbt att bebisen skulle ut den natten :) lycka till! :)

 • För mej börja de med mensvärk, sen kom värka oregelbundet, o sedan regelbundet, sen starkare o starkare, som kramper som kommer typ?

  det finns här så du kan klocka värkarna o även att ladda ner som app på mobilen! lycka till! bebisen är snart här.

  kram

 • 3

  Jenni

  5 Jenni

  När jag min värkar satt igång så kändes det som en smärta från helvetet. Det gjorde så otroligt ont från början som att hela "mensmagen" drog ihop sig så att den blev obefintlig, kändes det som typ. Men när mina värkar satte igån så kom dom med 5-6 min mellanrum och höll sig i 1 min.

  Vet att det inte hjälper dig när jag säger att man vet när det är "på riktigt" :)
  Men det gör man faktiskt ;)

  Hoppas det satt igång på riktigt nu för dig!
  Lycka till! :D

 • 4

  atarinak

  5 atarinak

  Mina har gjort ont från första värken, men det är olika för alla. Det kan vara förvärkar men det kan också vara riktiga värkar, för en del så gör de inte så ont även om de gör nytta. Håll ut och blir de värre och tätare så ring förlossningen. När de är ca 3 minuter mellan så vill de att du åker in.
 • 5

  melle

  2 melle

  Hoppas verkligen att det är dags för dig. Du har ju gått länge. Själv har jag haft sån värk från och till nästan varje dag i flera veckor :-( jätte jobbigt. Ska till barnmorskan i dag och tänkte be henne känna om jag är öppen osv. Undrar så för det trycker neråt jätte mycket. Skönt om det kunde va över snart.
 • 6

  Elvine

  2 Elvine

  Så hade jag HELA tiden i flera dagar innan jag åkte in till förlossningen. Dom var reglebundna och sen oregelbundna, smärta och mindre smärta. Jag åkte in till förlossningen på kontroll när det gjorde så ont att jag i princip ramlade av stolen av smärta. Då var jag öppen 3 cm och dom skrev in mig. Allt som allt ifrån en lördag till Onsdag kväll och dottern kom en torsdag 17:02. det är sammandragningar blandat med förvärkar. Det kan hålla på ett tag tyvärr men jag hoppas att det är dags för dig! Du märker när du vill åka in :) Använd varm vetekudde och alvedon för att lindra smärtan lite. Jag hade full värme på stolen i bilen och en kokhet vetekudde på G in till Danderyd och då kände jag knappt av förvärkarna längre. Undrade varför jag åkte in och hade inte så jobbigt dom närmsta timmarna först vid lunch på torsdagen. Lycka till!

 • 7

  Elvine

  2 Elvine

  En annan sak.. Jag klockade min värkar och dom var regelbundna i nästan ett dygn flera dagar innan Emilia kom. ring förlossningen och rådfråga dom. Jag fick till svar att jag fick komma in på kontroll när smärtan blev för jobbig för mig att hantera eller om jag kände mig väldigt orolig då jag hade lång resväg.

 • 8

  MinBaby

  5 MinBaby

  jag blev igångsatt så mina värkar borde ha varit grymma från direkten då de gav oxytocin och tog hål på hinnorna! MEN jag lyssnar absolut inte på dem som säger "du vet när det är en riktigt värk" för min barnmorska på bb sa att du har kraftiga sammandragningar och att jag borde ha ganska ont när värkarna kom då de började.. men de va ju ingenting de första 2timmarna... skulle jag varit hemma skulle jag inte fattat att åka till bb...  vet inte om jag har hög smartgräns men det var som mensvärk men i helamagen eller från mitten neråt...  och under de 2 timmarna jag hade "lite" ont öppnade jag mig från 3½-6cm sen på följande 1½h från 6-10.. då var värkarna jobbiga och kom på varandra så hade aldrig paus.. så jag blev trött å ville ha epidural men då var de dags att puscha =) 

  så med nästa barn kommer jag åka in för den första lilla mensvärken då allting tog 4h och de sägs gå snabbare med nästa och jag har 1½h väg till bb! =) allt började men lite mensvärk =) lycka till

 • 9

  Sshl2009

  4 Sshl2009

  jag hade bara sammandragningar och mensvärk i v.36 och åkte in o kolla så ja inte va påväg o öppna mig bara för hade planerat snitt.. men ja hade riktiga värkar så låg inne ett dygn och stoppa.  kände knappt av mensvärken men tydligen va de riktiga värkar så  gå på din magkänsla.. vissa känner inte så mkt.

 • 10

  Bumbi

  5 Bumbi

  Jag hade haft värkar i 2 dygn när jag kom in till förlossningen. Var trött, hade ont men var bara öppen 1cm. Nästa natt åkte jag in igen för att få sovdos (värkarna kändes exakt likadana som natten innan).. men jag var öppen 7cm och fick stanna.

  Jag visste inte att det var dags! BM som jag pratade med i telefon innan jag åkte in den där sista kvällen sa att det inte var dags för att jag inte hade tillräckligt ont.

  Sådär ont som de ville att jag skulle ha för att åka in fick jag inte förrän jag öppnat mig 8-9cm. Alla är olika, men att man vet är inte säkert! Så lyssna på dig själv och din kropp.

 • 11

  lingon

  4 lingon

  Fram tills nu från imorse har värkarna kommit med 7-12 minuters mellanrum... Så himla irriterande !! Vill att hon ska komma ut nu
 • 12

  Myronicolo

  0 Myronicolo (gäst)

  local personal ads free personal ads online
 • 13

  JavierNow

  0 JavierNow (gäst)

  tinder dating app , tinder app tinder online