pytti

2 pytti

1374 visningar

Gift men ändå så ensam...

Jag och min man har varit gifta i ett år och pratat om barn ganska länge. Det har mest varit på hans initiaitv då jag alltid varit noga med att "allt" ska stämma.. Fast jobb, nybyggt hus, gift osv.. Nu har vi gjort allt det där och vi känner oss verkligen redo, (min man har en son på 5 år sedan tidigare) men nu känns det som att jag står ensam i det här.. Alltså, jag vet att han VILL ha barn med mig, men han VISAR det inte. Det är alltid jag som för ämnet på tal och vi bestämde i vintras att jag skulle sluta med mina p-piller i mars/april, men eftersom han inte nämde det en enda gång efter det så fortsatte jag äta dem och slutade inte förrän alldeles nyss (har haft mens en gång sen jag lade av), när han så äntligen förde ämnet på tal igen i juni.. Eftersom jag ätit p-piller i många år så känns det nästan som att jag inte känner min kropp riktigt utan dem.. Jag vet inte hur lång mens-cykel jag har osv. Maken min, verkar inte tycka att det är nån big deal, men för mig är det ju faktiskt det.. Trodde inte att humöret skulle bli påverkat av att jag slutade äta pillren, men nu är jag mest lipfärdig hela tiden.. Kanske beror på att jag så gärna vill!?

Är det någon mer som varit med om nåt liknande? Känns som att det bara är min eventuella graviditet liksom..

3 Svar (äldsta svaret först)
 • 1

  carolajni

  0 carolajni

  när man verkligen vill något så känns vägen dit så lång och man bli väldigt väldigt känslig.. det kommer säkert gå jättebra för er :) försök läsa på lite om ägglossning och hur man ser att man har det... kan ju hända att du redan är gravid :)

 • 2

  eeelin

  0 eeelin

  Hej Pytti, jag förstår dig. Jag har haft några menscykler sedan vi slutade med ppiller. Vi har inga barn sedan tidigare, men annars är vi väl i samma sits du och jag. Jag har också dålig koll på när ägglossning sker, och har varit och är nedstämd och ledsen. Blir mycket känslig när jag ser andra med gravida magar och barnvagnar. Du är inte ensam, vi är fler som känner likadant. Det är kanske ingen tröst i sig förståss, men vi får kämpa och hoppas. Lycka till. Kram/Elin

 • 3

  Li_n_da

  3 Li_n_da

  det är ju så för vissa att de tar upp till ett år innan kroppen blir återställd hel från p-piller. Men sen blir vissa graida direkt bara dom missar att ta tabletten med en timme så det är så olika.

  Jag kände mig nästan deprierad när jag gick på mina p-piller och när jag slutade var jag som en ny människa så det är så olika.

  Lycka till med allt :)