glasflickan

4 glasflickan

1641 visningar

Äta på natten och tidig morgon?

Vill verkligen sluta amma nu min ca åtta och en halv månad.Han har mest ammat på natten och tidig morgon och jag funderar på om jag kan byta ut ammningen mot ersättning eller vällig? Vi testade att ge ersättning på tidig morgon, Har en kännsla att ersättning är mer näringsrikt än välling. 

vill helst inte att han äter på natten men vad gör man om bebisen vaknar och är ledsen och inget annat än mat hjälper? Känns bättre med ersättning för då han har ammat så har han små ammat en längre stund. 

vissa nätter har han sovit till fem tiden utan att vilja äta alls. Vad kan vara rätt beslut att ta? 

7 Svar (äldsta svaret först)
 • Ge vatten till att börja m på natten. Efter 6 mån har de inte näringsbehov att äta nattetid. Annars låt han gråta tills han somnar om är tufft i början men för varje gång man inte ger med sig så minskar gråtet i tid o till slut sover de hela natten. Jag tycker du kan ge välling lr gröt till frukost han är så stor nu att du kan ge för 1års ålder.
 • Ge ersättning om du vill slippa sitta vaken och småamma på natten. Har ni provat och ge välling som sista mål innan natten? Han kanske står sig längre på det? En del barn vill äta på natten längre upp i åldern än andra, så det är nog tyvärr bara att gilla läget. Du ska absolut inte låta honom ligga och gråta som förgående skrev.
 • Det kallas 5minutera metoden om du inte hört det innan jolene?! Funkade utmärkt för mig och inom 1,5 vecka så sov min son hela nätterna!
 • 4

  pygmepuff

  5 pygmepuff

  ta bort ett mål i taget, ge honom kanske lite vatten men ingen mat och stoppa om. Funkade för oss. Välling ska man aldrig ge. Det är inte nyttigt nånstans. Magknip på burk lixom...

 • 5

  pilli

  4 pilli

  Välling är näringsrikt också. Prova majsvälling först om du är orolig för magknip och välling från 6 månader. Lite mildare för magen. Sen min började dricka välling, 6 mån , så sover hon bättre. Ofta vaknar de av andra anledningar än hunger. Stoppa om ge napp/snutte mm. Prata inte med barnet utan vyssja  eller liknande. Hoppas det löser sig

 • Tack för alla tips. Nä skulle inte klara av att låta honom skrika sig tills söms. 

  Han äter ju gröt till kvällsmat. Har testat att ge vatten men har inte fungerat, Men ska testa flera gånger, Funderar lite på att det kan vara så att han vill äta på natten när han har ätit mindrfe på dagen? Skulle ju kunna vara så. 

   

 • Söta pojken sov i sin säng nästan till kl 6 så han fick en flaska ersättning nu på morgonen. Funderar på om han blir störd av oss nu när vi sover i samma rum.