lizzylou

4 lizzylou

1165 visningar

Sluta amma?

Vet att detta är ett ämne där många har starka åsikter och jag skulle gärna vilja höra vad ni tycker om min sits. Våran lilla kille blir 7veckor idag och från vecka 3 har han både ammat och fått ersättning då jag haft för lite mjölk. Jag kämpade verkligen och ammade både före och efter att han fick ersättning, vid alla måltider, men min mamma och syster har varit likadana, så det är väl bara att gilla läget. De sista veckorna har jag mest hållt igång mjölken för att kunna helamma om natten. Nu märker jag att lilleman inte blir mätt om nätterna och vaknar en gång i timmen för att äta. Mjölken tar slut snabbt och jag blir tvungen att blanda en flaska. Funderar nu på att sluta med amningen helt, istället för att hålla på att krångla (jobbigt om nätterna med lite sömn och ledsen kille) men jag får dåligt samvete på nåt vis.. Vad säger ni? Kan jag sluta utan att må dåligt? Vill verkligen understryka att jag kämpat för att få igång mer mjölk och att om jag kunde hade jag gärna ammat minst 6månader...
4 Svar (äldsta svaret först)
 • 1

  EmelieH

  5 EmelieH

  Gör precis som du vill själv. Amningen ska inte vara till besvär! Pojken blir ju inte mätt och du får ge flaskan så varför krångla till de? Sluta med amningen om det inte känns bra!

  Lycka till
 • 2

  Lina82

  4 Lina82

  Hej
  Håller men EmelieH, jag kunde inte amma då min tös vägra ta mitt bröst. Många titta konstigt på mig när jag sa att jag inte amma men man kommer över det. Du har gjort ett ärligt försök och jag tycker att du har all rätt att sluta. Efter jag sluta pumpa och bara gav ersättning fick jag sova 8 timmar per natt och blev då en helt ny människa så i dag ångrar jag inte mitt beslut att sluta. Lycka till.
 • 3

  keeya

  5 keeya

  Jag pumpade i 7 veckor då min dotter totalvägrade bröstet vilket jag förstår för jag hade jnappt ngn mjölk alls. Bara 100 ml / dygn. Slutade sen att pumpa för det kom bara 10 ml / dygn. Jag kämpade också med amningen men det blev bara en kamp :( kändes super jobbigt och hade skuldkänslor. Men idag ångrar jag inte att vi slutade helt vid 7 veckor. Har nu en glad 7 månaders och vi föräldrar mår också bättre. Klart att amningen är det bästa men alltid funkar det inte så ha inga skuldkänslor. Vi är många i samma sits. Lycka till :)
 • 4

  Naity

  4 Naity

  Det är aldrig lätt i början. Min lilleman fick ersättning redan på bb för att han var så liten så dem ville inte att han skulle gå ner mer. Men jag var uppe flertal gånger per natt försökte pumpa mjölk mellan hans måltider tyckte inte att jag gjorde annat än ammade i början, kunde till och med ligga och gråta på morgonen för att jag var så utsliten. Men efter ett tag började mjölken komma igång på allvar och jag mer eller mindre helammade upp tills han var 8 månader. Skulle inte velat vara utan den tiden. Ammning är inte lätt och är inte meningen att det ska komma utan krångel. Det är ju så det är i böjan. Men känner du att det tar alldeles för mycket på dig så ska du ju inte skämmmas över ditt beslut. Hoppas det går bra för er! Lycka till!