Mer i kategorin Gravid |

Var kan jag göra (privat) ultraljud?

Var kan jag göra (privat) ultraljudDet är många som är nyfikna eller oroliga under sin graviditet, av olika anledningar. En oro eller nyfikenhet som oftast lätt kan stillas genom en ultraljudsundersökning. Det kan dock vara lättare sagt än gjort att få en sådan undersökning gjord, och beroende på vilket landsting man bor i kan det dröja väldigt länge innan man får det via den vanliga hälsovården.

Vi ville därför skapa en guide till var man kan få en UL-undersökning utförd, stad för stad, så att oroliga och nyfikna föräldrar inte behöver krångla med hälsovårdssystemet, om man nu inte har lust med det.

Vi behöver er hjälp att göra den här guiden så komplett som möjlig. Skriv gärna era tips som kommentarer till artikeln så uppdaterar vi listan.

Observera att ultraljud annat än på medicinsk indikation ej rekommenderas av läkare. Inga negativa hälsoeffekter på fostret har kunnat påvisas, men området är bristfälligt utforskat.

Ultraljud i Stockholm

Ultraljud i Göteborg

Ultraljud i Malmö/Lund

Ultraljud i Uppsala

Ultraljud i Linköping

Ultraljud i Norrköping

Ultraljud i Umeå

Ultraljud i Karlstad

Ultraljud i Eskilstuna

Fler städer efter inkomna förslag och tips.

Rekommenderat

Sola under graviditeten?

Sola under graviditeten?

Nu när det är sommar så vill man ju ut och njuta i solen, och kanske sola och skaffa sig lite färg, men hur är det under graviditeten, är det farligt för fostret eller för dig att sola under gravditeten? Frågetecknen är många, men i denna artikel försöker vi reda ... 38

Det finns 33 kommentarer till denna artikel

  I Borås finns en privatklinik som utför ultraljud under graviditet. Ansvarig läkare har 30 år erfarenhet av Ultraljud under graviditet.

  Hemsidan är:

  www.tn-halsan-ultraljud-graviditet.se

  Privat Ultraljudsmottagning i Borås.

  I Borås finns en privatklinik som utför ultraljud. Ansvarig läkare har 30 år erfarenhet av Ultraljud under graviditet.

  Hemsidan är:

  www.tn-halsan-ultraljud-graviditet.se

   

  Hej.. jag är gravid i v8, men är orolig över om allt är som det ska, känner mig inte ens gravid. och tyvärr gör dom inte rutinultraljud här i nyköping förrän v 18-20. Och jag skulle gärna vilja göra en iaf runt v 14 när missfallsrisken minkat..

  men nu undrar ja om det är någon hr som kan svara på om jag kan ex besöka en privatklinik i ett annat län bara för att få  göra ett ultraljud och se bebisens hjärta slå..

  eller måste man bo i den kommunen/länet för att få göra ultraljud?

  Lovisa läkarmottagning i Norrköping finns också:)

  Kvinnohälsan i  Eskilstuna tog inte emot för bara ultraljud just nu.

  finns det ingen i västragötaland? förutom göteborg.. 

  Kvinnohälsan, Eskilstuna - 300kr
  thric

  2 thric

  Gjorde mitt första i v 16+ nån dag i ume på ultraljudnorr och ja tyckte de var jätte spännande att göra det, dock tog de typ 5min o vi åkte 20mil ! Sen så kostade de ju 700kr. Tyckte inte de var värt de riktigt för hon som gjorde det gjorde inte en riktig undersökning ens. SKIT dåligt. Kolla upp klinikerna innan ni går dit, om dom har bra omdömmen m.m

  Hej, jag ville fråga om hur många månader kan göra en ultraljudsundersökning, och jag ville veta om att ultraljud är att veta om barnet är pojke eller flicka? Tack ..

  Storken i Linköping finns också, kostar 300 kr

  Morran

  3 Morran

  Grejt! :)

Skriv en kommentar


För att visa att detta meddelande inte autogenererat, ange vilka bokstäver som visas

Går det inte att läsa? Klicka här för att byta.