Mer i kategorin Gravid |

Kan man byta barnmorska?

Kontakten mellan blivande föräldrar och barnmorskan är viktig, speciellt för förstagångsföräldrar, då behovet av stöd, vägledning och samtal ofta är stort. Ibland fungerar dock personkemin mellan barnmorska och föräldrar mindre bra, något som inte är unikt för just mödravården.

Det är viktigt att man känner sig just trygg och bekväm med sin barnmorska, och gör man inte det så ska man definitivt överväga att byta. Det behöver inte vara så speciellt svårt eller pinsamt att byta barnmorska, och tro oss, ni är inte de första som byter!

Enklast är nog att prata direkt barnmorskan och säga  att ni/du känner att kommunikationen mellan er inte fungerar så bra och att ni för båda parters skull vill byta barnmorska.

De flesta barnmorskor har inga problem med att hantera en sådan begäran och tar heller inte illa upp.

Känner du tvekan inför att prata med din BM om ett byte så tala då istället med verksamhetschefen så hjälper denne till att lösa situationen.

I riktigt besvärliga fall kan man istället överväga att byta MVC helt, om denna möjlighet finns på din ort. Inte heller detta brukar bereda några problem.

Det viktigaste är att du inte tvekar att byta en barnmorska om du inte känner dig trygg och bekväm med henne. Det är ju trots allt att få stöd och hjälp som är syftet med att ha en barnmorska.

Rekommenderat

Prematur – är det farligt för mitt barn att komma ut?

Prematur – är det farligt för mitt barn att komma ut?

Många gravida mammor kommer till sjukhus med viss sjukdom eller med förtidsvärkar och få höra att de ska få prematura barn. Största del av de mammor kommer att klara sig och uppnå fullgången tid, men i sex procent av fallen så kommer barnet innan fullgången tid.  Varför blir det så? ... 6

Det finns 9 kommentarer till denna artikel

  We have a site for sports games. You must be interested. Ok Live

  biogaming vip คาสิโนออนไลน์ที่ทำเงินได้แบบไม่จำกัด

  Jag hade missfall i september 2016 och nu jag är 11 veckor.jag har mycket stress att det hande igen och det är viktigt att jag skulle kunna göra ultraljud så fort som möjligt men min barn morska sa att du bor vämta till veckan 18 eller betala 800 kr för ett privat ultraljud.Jag viste inte att man kan byta BM.

  När jag väntade mitt första barn hade jag en riktigt underbar BM. Jag flyttade under graviditeten, men fortsatte att åka tvärs över hela Stockholm gör att fortsätta mina besök hos henne. Nu med vår andra graviditet tänkte jag gå till den Mvc-central jag tillhör, men då visade de sig att jag bara skulle gå till BM dör, läkare till ett helt annat ställe i stan och ultraljud på ett tredje ställe, och jag kände att hon jag träffade var otroligt förvirrad och inte hörde vad jag sa över huvudtaget, och när hon väl hört något gled det ur huvudet hennes på mindre än två minuter och glömde en massa rutinsaker. Därför bytte jag mottagning helt och hållet vilket var det bästa jag gjort!! Har fått träffa helt fantastisk personal i jätte mysiga lokaler
  Naity

  4 Naity

  Själv bytte jag BM 2 gånger under min första graviditet. Alltså hade jag 3 st. Den första kände jag bara ren avsky för den andra var aldrig närvarande och tog plötsligt semester och var sjukskriven en vecka här och där utan info så man visste om hon fanns på plats eller inte. Den tredje var en riktig pärla!

  San87

  0 San87

  Jag "bytte" också, min första bm gick hem efter första besöket hon skulle föda. Hamna hos en annan som jag hade problem med, kan inte sätta fingret på vad felet var men något som jag störde mig på. Sen så började det en ny BM och hon frågade om jag ville ha henne. SJÄLVKLART och det är nog det bästa jag någonsin har gjort, fy vad bra hon är :)

   

   

  Ja bytte också, personskemin stämde inte alls, så efter första besöket bad jag om att få henne som vi haft på den gemensamma informationsträffen, och trivs jättebra nu med henne..

  Jag trivdes inte alls med min bm i början på första graviditeten men vi växte ihop med tiden o nu känns det riktigt jobbigt att byta i slutet av graviditet nr2 pga flytt till annan kommun o vet att hon kommer känna lika när jag berättar att vi ska flytta

  Jag har haft sån tur som trivs så bra med min BM, annars hade jag bytt på en gång. Det är något så viktigt i ens liv, speciellt första gången.

Skriv en kommentar


För att visa att detta meddelande inte autogenererat, ange vilka bokstäver som visas

Går det inte att läsa? Klicka här för att byta.