Cilea
5 Cilea

Hur går det för alla Oktobermammor?

Hej! 

Hur går det för er? Hur mår ni? Har ni som mått illa firtfarande problem? 

Och känner ni bebis något?

Jag går in i vecka 18 idag (17+0) och har känt lite sprattel (som lätta kittlingar) nu i drygt 10 dagar. Igår tyckte jag att det kändes mer, som en liten buff inifrån, tre gånger ganska tätt på varandra. Jättehäftigt! Jag vet ju från ultraljuden att bebis är väldigt aktiv och ganska stor. Förra onsdagen var den redan 17 cm lång från huvud till tå, så det kan nog ha varit de första "riktiga" små sparkarna.

Blev mamma i september 2015 efter att ha försökt bli gravid sen december 2013. MA i juni 2014.

Filippa föddes den 25/9-15

Gravid med barn nr 2, BF 14/12-2017
5 år sedan ´

Gravid med första barnet.. BF 6/10

Vi var på ultraljud i måndags och fick träffa pyret.. Vi vet inte vad det är för kön vi vill att det ska vara en överraskning. Vi fick förflyttad BF  ifrån 29/9 till 6/10... Allt såg bara bra ut med pyret. Jag ska dock tillbaka på ett till ultraljud i v32 då moderkakan låg för långt ner..Jag är fortfarande väldigt llamående och trött. Men jag kämpar vidare.

EricaL
2 EricaL
5 år sedan ´

Sv: Hur går det för alla Oktobermammor?

Hej på er mammor! Idag går jag in i vecka 18(17+0)! Allt känns väldigt bra, känner mig ganska "som vanligt" och har inte blivit sådär enorm än. Har inte berättat för mina kollegor vad som är påväg eftersom allt har varit bra. Har haft som mål att vänta till efter RUL, om det skulle vara möjligt och jag har tid om en vecka så får se om jag kan hålla mig tills dess. 

När jag väntade min första dotter så frågade jag BM när man vanligtvis berättade för sin arbetsgivare. Hon sa att det var väldigt olika men att vissa berättar genom att visa ultraljudsbilden från RUL. Tyckte att det lät så roligt, men då hade jag redan berättat för varenda människa jag kände! ^^ Är förövrigt så glad att jag har en 1 åring att fokusera på, annars hade jag nog tänkt på det där ultraljudet dagarna i enda. 

På morgonen så kan min mage passera ganska obemärkt förbi, men på kvällen är jag verkligen på jäsning! Tror att jag känner att det är lite liv i luckan där inne. Men jag tycker att det är så svårt att skilja på verklighet och inbillning när det kommer till dem där buffarna! Kände min dotter ganska sent, typ v25, och då minns jag att jag tyckte att det var så mesigt, kändes som en liten rap typ. :) kul att jämföra. Och jättekul att höra om er andra!          Kämpa på och lycka till med allt! 

5 år sedan ´

vecka 18 idag

Hej alla! Jag går in i vecka 18 idag och igår berättade vi officiellt för samtliga att vi ska ha barn i oktober. Gravida med första barnet. Vi har precis som många andra gjort en ganska lång resa och det bloggar jag också om. Läs den om ni vill;) http://frutiensuurytz.vimedbarn.se

5 år sedan ´

Sv: Hur går det för alla Oktobermammor?

Idag gick jag in i vecka 18 (17+0) och har 2,5 v kvar till RUL! 
Jag mår generellt väldigt bra, men ibland, som idag kräks jag fortfarande :( kan inte förstå varför! Mår oftast inte illa utan kräks bara rätt vad det är efter max 10 mins illamående, ofta efter att jag åkt kollektivt.

Men jag är väldigt trött. Helgerna är bäst då jag kan sova när jag vill och behöver. Ofta efter frukost, och efter lunch. Men jag är helt klart mer aktiv än någonsin i graviditeten. Gick på jympapass igår och har träningsvärk idag, yeah :) 

Hade mitt första gravidutbrott här i helgen dock. Inget gick som det skulle och frutrationen bara växte. Vi håller på att renovera och det är så otroligt stökigt och skitigt här hemma. Ska man göra en sak, får man oftast flytta på eller fixa med två tre andra grejer innan man kan göra det man ska. Och i helgen blev det förmycket. Skrek och grät och mådde fruktansvärt dåligt. Min sambos mamma råkade va här så hon hamnade emellan. Men jag tror hon förstod och inte dömer mig för det. Dock satte det för första gången igång tankar på om jag kommer att bli en bra mamma eller inte. Inte tänkt på det innan eller efter och det var väldigt jobbigt och ångestframkallande att tänka på.

Längtar till RUL och älskar att lyssna på den lilles/as hjärtljud lite då och då med dopplern <3 Känner inga direkta rörelser än, men lite fladder eller som om någon pickar från insidan men vet ju inte om det är bebis eller hoppet :)

Gravid för första gången och hoppas på att bebis kommer i oktober 2015. Vår lilla tjej kikade ut 9/10!

Nadine
2 Nadine
5 år sedan ´

spännande

Va spännande att höra om allas olika graviditeter! Jag ska på RUL 25/5. Lite tråkigt att man var på koll och dom vägra kolla hjärtljuden innan man har varit RUL. :/ så var de inte när jag vänta mitt första barn som är 7 år nu. Nu är man i vecka 16 och bara längtar efter att få se h*n :)
klonk
2 klonk
5 år sedan ´

Sv: Hur går det för alla Oktobermammor?

Jag är i vecka 19 (18+3) och mår bättre och bättre. Har gått från tre Lergigan Comp om dagen, till endast en tablett precis innan frukost. Jag mår fortfarande illa, framför allt på morgonen och ibland på kvällen, och det händer att jag fortfarande kräks på morgonen (det har blivit en del av min morgonrutin, haha). Förutom det så är jag mest trött och lättare andfått än vanligt, men märker inte av det så mycket annars. Om jag anstränger mig för mycket så kan det spännas över magen, så jag försöker ta det lugnt och inte lyfta för tungt eller springa för fort. :)

Vi ska på RUL om en vecka, den 12/5, och det ser vi framemot. Jag var på mödravårdscentralen för en dryg vecka sedan för att jag ville få något slags bevis på att det stod okej till i magen och då gjorde de ett snabbt ultraljud - så jag fick se bebis och se att hjärtat slog. Spännande! Och sedan vecka 16 har jag känt av att någon bor i magen. Det började som små kittlingar - som om någon låg där och kittlade mig med en fjäder i magen. Nu har det övergått till små buffar. Och för cirka 20 minuter sedan är jag övertygad om att jag kände den första buffen även från utsidan av magen! Men så fort jag ropade hit min man så slutade det!

5 år sedan ´

Sv: Hur går det för alla Oktobermammor?

 

Jag är ju en av de sista av oktobermammorna då bebisen är beräknad till 30/10. Jag är bara i vecka 15 och känner inte av graviditeten så mycket. Dock har mina byxor börjat bli trånga så jag kör med gummisnodd i gylfen. Det ser inte ut som en bebismage eftersom det mesta av mina extrakilon sedan första barnet och frånvaron från elitidrottandet hamnat runt magen. Eftersom jag har mått så illa att matlusten försvunnit och stor del av det jag fått i mej kommit upp igen förstår jag att det måste vara bebisen som gör att byxorna är små ändå. Jag beställde mammabyxor som äntligen kom i onsdags, men jag hade beställt alldeles för stora så jag blev tvungen att skicka tillbaka dem och byta till en mindre storlek. Typiskt att det kom en extra lång helg där imellan när jag ska vänta på att min retur når tillbaka och sedan på leveransen av de nya byxorna. Tur att det finns gummisnoddar.

 

 

En efterlängtad lillebror eller lillasyster beräknas komma den 31 oktober. 

Rambo
5 Rambo
5 år sedan ´

Sv: Hur går det för alla Oktobermammor?

Hejsan på er:)

Jag är beräknad 31 oktober och är 15 v gången men vår 4:e....Lilla Pyret! Jag känner av min graviditet på alla sett och trötthet, illamående, huvudvärk, foglossningar men också fullkomlighet, ärad mysig mage och och jag har känt Pyret innifrån :D Men det är nu det börjar, med sammandragningar anfåddhet och Bröst som är vääääldigt stora.

 

 

En Glad och Busig trebarns mor som efter 10 år fick mig en sladdis :) Nu väntar vi BabY Nr 4 :) spännande att lära känna det lilla PyreT <3

Cilea
5 Cilea
5 år sedan ´

Sv: Hur går det för alla Oktobermammor?

Vad kul att höra att det går så bra för alla!

Till er som känner små puffar och pirrar inifrån, men inte är säkra på vad det är, kan jag bara säga vad min gynekolog sa till mig:

Om man är gravid och känner pirr, kittlingar eller liknande i magen (och inte precis ätit en jättemåltid), kan man utgå från att det är bebis.

Så det kör jag stenhårt på. :)

Nu är jag redan i vecka 20 och min sambo har känt första rörelserna utanpå, vilket var riktigt häftigt! Men klonk, det var samma sak för oss, det tog ganska lång tid innan han hann fram i tid. När det väl kändes så satt han bredvid mig och kom snabbt med handen och han hade tur att det var en av bebis längre workouter den gången, inte bara en kullerbytta eller ett sträck på armarna.

Nästa tisdag är första halvlek över och det är "bara" 20 veckor kvar. Jag antar att de kommer att gå fortare än de första 20 gjorde. Speciellt de första tre månaderna tyckte jag gick otroligt långsamt.

Blev mamma i september 2015 efter att ha försökt bli gravid sen december 2013. MA i juni 2014.

Filippa föddes den 25/9-15

Gravid med barn nr 2, BF 14/12-2017
5 år sedan ´

Sv: Hur går det för alla Oktobermammor?

Hejsan!

Jag väntar mitt första barn i oktober och jag bloggar också öppenhjärtligt och ärligt om allt i min graviditet. Hur vårt Pyret blev till, hur jag mår och mycket om känslor som inte alltid är positiva.

läs gärna den http://frutiensuurytz.vimedbarn.se/

Du måste vara inloggad för att kunna svara på detta ämne