Är jag för gammal?

Jag är 42 år gravid för 4:e gången, men jag vill verkligen ha detta älskade barn som växer inom mig. Men hinner fylla 43 om den kommer när den skall. Vad skall andra tycka, mina arbetskompisar, släkt m.m.? Mina barn är 19,17 och 12. Min sambos barn är 18, 16 och snart 4. Vad skall dom säga? Fast ja jag vet att man inte skall bry sig om vad andra tycker men ändå. Jag har tidigare haft besvärliga  graviditeter, stoppad med nummer 1 och nummer 2 föddes i vecka 31+0 och 3:an fick jag cerklage in opererat för att hon inte skulle komma förtidigt. Jag är ju äldre nu och ingen vet ju hur detta kommer gå. Är också rädd för att det skall vara något fel på det kommande barnet då riskerna ökar med åldern. Har inte berättat för någon än, av rädsla för vad de skall tycka. Inte ens min sambo vet än. Vet inte hur jag ska säga det, vi har inte planerat att skaffa barn då vi båda tycker att vi är äldre, han har nyss fyllt 40. Tacksam för positiva tankar och ord.

 

 

jul11a
5 jul11a
10 år sedan ´

behåll

Familjer kan se ut hur som helst, jag är 20 och min sambon 23 och vår dotter är beräknad i november och lillans yngsta moster är då bara 5 år:)
10 år sedan ´

sladdis

kan bara dela med mig av min erfarenhet,jag är själv en hypersladdis,.Min mamma var 39 som sagt när jag föddes och min pappa var 33.Jag har 2 halvsystrar på mammas sida som var 11 och 16 när jag föddes.Nu har jag väl haft tur som har enormt pigga föräldrar när dom i dag är 70 och 77 år gamla,men det har aldrig funnits någon som helst tvekan om att jag skulle ha fått en kärleksfull och trygg omvårdnad och uppväxt av resten av min familj och resten av mitt sociala nätverk även om mina föräldrar gått bort eller blivit sjuka tidigt.En familj består av så mycket mer än barnets föräldrar,det är underbart att se hur älskad min son är av hela min och min mans stora galna härliga familj och våra nära och kära vänner!! Låter kanske konstigt att tänka så redan nu,men jag är väldigt trygg i vetskapen att skulle något hända mig och min man (Gud förbjude!!!!!)Så skulle våran älskade lillkille kunna leva trygg och älskad och omhändertagen av alla våra nära och kära!!

Hellen
2 hellen
10 år sedan ´

Sv: Är jag för gammal?

Tycker INTE att du är för gammal, har du kunnat bli gravid så är du inte för gammal... du kommer bara vara lite mer mogen än andra morsor nere på babycafét.

Men förstå hur mkt erfarenhet, du kan dela med dig.

Men det är ganska skönt faktiskt ... jag blir 38 år i Okt-2013, kommer denna graviditet gå vägen för mig så... blir jag mamma igen i Mars-2014(är då ca 38,5år)

Det är klart att det är många yngre på öppna förskolan, men det har börjat fyllas på med"lite" äldre med.

Så lycka till med din graviditet nu ;-D

Du måste vara inloggad för att kunna svara på detta ämne