Vivann

4 Vivann

681 visningar

Vilka kosttillskott?

Vilka kosttillskott skulle ni satsa på för att "lättare bli gravid"? Är över 40 så jag vet att chanserna är ganska små men så länge jag har regelbunden mens ger jag inte upp... Har redan rosenrot hemma och tog dem t.o.m. dagen före äl. Ska man testa något annat tycker ni? Tar extra folsyra och "Mitt val kvinna". Funderade på Inosytol eller munkpeppar. Någon som testat med gott resultat kanske? Tips uppskattas.☺
7 Svar (äldsta svaret först)
 • 1

  Vivann

  4 Vivann

  Glömde säga att jag även brukar använda Bisolvon. Fick för mig att det hjälpte mig bli grr vid 39 års ålder...
 • Du kke ska kolla upp bisolvon för det ska man inte käka om är eller vill bli gravid. Så varför du tror att det skulle hjälpa det förstår jag inte.. Jag tror tyvärr inte du kan ta något mer än det du gör tyvärr.. Sen är jag nyfiken men varför skaffar man barn när man är över 40? O jag frågar av nyfikenhet :)
 • 3

  Vivann

  4 Vivann

  Tror inte att det är fel att skaffa ett syskon till ett litet barn som man fick när man kanske var lite äldre än vanligt. Då kan barnen kanske ha varandra när de växer upp, ja du vet, jag tänker kanske ungefär som även lite yngre och mer oerfarna föräldrar ofta gör...
 • Hur många år skulle det bli mellan dina barn om du får en till vi säger nästa år? Mellan mej o min lillebror är det 9 år vi har nada gemensamt är på totalt olika verklighetsnivåer. Men va menar du med att yngre är mer oerfarna? en som skaffar syskon till ett barn när dom är 40 är inte mer erfarna av barn än en som är 20 o skaffar syskon till sitt barn.
 • 5

  Mille87

  5 Mille87

  Jag är själv gravid med mitt fjärde barn och min sambo fyllde 50 i år. Kan ju säga att INGEN har öht kommenterat att han är 50, men hade jag varit det så hade det blivit en massa frågor på det. Jag kan ju tycka att det inte spelar någon roll isf om det är kvinnan eller mannen som är ''för gammal'' i folks ögon, då båda faktiskt är föräldrar till barnet.

  Jag fick mitt första barn när jag var 19 år och kan ju se att det hade varit stor skillnad om jag fått mitt första barn idag som snart 31 åring, så enligt mig har det betydelse om man är yngre tex. Behöver väl inte alltid ha det, men det är en smaksak. Var och en gör som de vill utan att det behöver vara fel :)

  Och angående flera år mellan syskon, så beror det mycket på individerna vilken relation man har. Jag tex har flera syskon och där är det inte åren mellan som avgör utan mer personkemin :P

  Jag vet, väldigt mycket OT mitt inlägg :P

 • 6

  Mille87

  5 Mille87

  Ang Bisolvon så har jag hört att det skulle påverka slemhinnorna på något sätt och därmed göra det lättare att bli gravid. Tror nog inte det är vetenskapligt bevisat, så hur pass bra det funkar har jag ingen aning om. Personligen skulle jag nog inte testa det. Jag tror tyvärr inte att det finns något mirakelmedel man kan ta för att bli gravid. Kanske kolla med gyn så att man är frisk och att allt är som det ska? Något annat kan jag inte komma på, mer än det du redan tar då dvs.

 • 7

  Vivann

  4 Vivann

  Jo, jag tycker nog att man är bra mycket mer oerfaren av själva livet när man är 20 än när man är runt 40. Dessutom kan man, som jag, ha mer erfarenhet av barn (även om dessa kanske inte varit ens egna). Jag hade inte velat ha barn i 20-årsåldern men i efterhand kanske jag önskar att jag börjat försöka i början eller mitten av 30-årsåldern (eftersom det är lättare då). Apropå din fråga om åldersskillnaden, Vampiremamii, så skulle det bli ca sex-sju år mellan barnen om jag skulle bli gravid nu snart. Det tycker jag skulle kännas helt ok. Jag är själv sladdbarn (mina bröder är 12 resp. 17 år äldre än jag). Trots detta har de betytt väldigt mycket för mig och vi har kommit varandra allt närmare, speciellt sedan vår mamma dog.