paula78

0 paula78

2499 visningar

Vaccin mot influensa-kan den skada fostret? vecka 31

Hej alla
Det här med svininfluensan är ju förfärligt! Det här med att gravida, barn och sjuka ska prioriteras. Men vad får man veta på Mvc? Jag har frågat min barnmorska om vaccinet kan vara farlig och påverka fostret och svaret jag får är att man inte vet.
De ställer in föräldrargruppträffen, de höjer säkerheten på förlossningsavdelningen, Kvinnokliniken stänger sin akutmottagning och man får inte åka in i onödan får de släpper inte in dig och de vet inte vad vaccinet har för reaktioner?!
 

Jag tänker inte vaccinera mig helt enkelt.
Sedan hittade jag en artikel om ett forskarlarm om vaccinet mot svininfluensan. Vaccinet innehåller kvicksilver för fan!!

Kapslarna som heter Tamiflu och ett pulver som heter Relenza har farliga ämnen. Och enligt proffesor Berlin som är en av världens ledande kvicksilverforskare och ordförande i Amalgamskadefondens vetenskapliga råd kan denna medicinen ska fostret och spädbarn!!

Läs artikeln här: Forskaralarm om vaccin mot Svininfluensan.

Jag tycker att det är konstigt att man inte får höra sånt i nyheterna. Utan att allt ska vara klart, vaccinet ska alla få gratis och att den är säker.
Jag känner mig så lättlurad.
 

Ska du vaccinera dig?

 

16 Svar (äldsta svaret först)
 • 1

  HappyOne

  0 HappyOne

  Jag har inte bestämt mig, tror att jag gör det ändå... Fast jag har samma funderingar som du. Det känns inte alls bra. Man känner sig lite som försökskannin...

 • 2

  larelle

  2 larelle

  Det är verkligen en svår fråga. Själv pratade jag med BM om det idag och sa precis som du säger att man egentligen inte vet säkert men att man i dagsläget bedömmer att riskerna för barnet är större att man skulle få en influensa än att man tar vaccinet. Detta är dock något som varierar från tillfälle till tillfälle. Sedan säger de att det är bra om mamman tar det eftersom den lill* får motståndskraft för det så att sannolikheten att barnet får det under den första tiden mycket mindre än om man inte tar det. Trotts detta hållet jag med er att det är jättesvårt att veta hur man ska göra. Allt i mig säger att det är helt fel att spruta in kvicksilver i kroppen. När det väl börjar närma sig för det kommer jag nog att gå på känslan. Känns det inte rätt så avvaktar jag. Man vill ju inte göra något som eventuellt kan skada barnet, utan göra det som är bäst för det och vem kan veta bättre vad som är bäst för barnet än dess egen mor? (i alla fall under dessa osäkra förutsättningar)

 • Jag vill inte vaccinera mig för vill inte att det ska hända något om jag tar det där vaccinet eftersom man läst att de inte vet och att en har uttalat sig om att det inte skulle vara bra. Jag vill att det ska vara säkert att ta det till 100% innan jag testar det. Och det är så störande för alla tjatar på mig "ska du ta det?" osv... Vissa håller med mig medan vissa tycker att jag är dum i huvudet om jag inte tar det. Störande.

 • Tänker inte vaccinera mig, då jag tror att det gör mer skada än nytta, speciellt sedan när nästa våg av influensan kommer och man sitter med obrukbara antikroppar som kroppen byggger bättre själv.

  Men det är jag. Jag tror man måsta avgöra det själv.

 • 5

  sandras

  0 sandras

  Angående kvicksilvret så skulle det inte vara mer i sprutan än vad det fanns i den vanliga fisken som vi äter läste jag i tidningen idag.

  Men vet själv inte vad jag ska göra, vill inte att det ska skada barnet på något sätt om jag skulle bestämma mig för att ta sprutan, just nu känns det som att jag nog inte ska ta den i alla fall.

 • 6

  Annie-K

  3 Annie-K

  Jag ska inte heller vaccinera mig jag kör på handsprit o allt sånt dära :) . vaccinet kan ta sig :) när dom inte ens vet om det funka eller nått så varför ska jag riskera o ta det o kanske skada bebisen i magen .. nee handsprit o sånt gäller för mig :)

 • Snacka om att det görs hönor av fjädrar om detta jävla vaccin. Skit i att läsa i kvällstidningar och på forum. Håll till att läsa på sidor med direktinformation. OM vaccinet är påtaligt skadligt för foster så kommer INTE socialstyrelsen att godkänna vaccinet. Och godkänns vaccinet för gravida kvinnor så anses riskerna för biverkningar vara mindre farliga än sjukdomen i sig. Den yttepyttelilla mängd kvicksilver som är i vaccinet jämförs med att äta 2-3 portioner insjöfisk! Och innan denna lilla mängd kvicksilver når fostret så passerar det först genom modern och moderkakan och filtreras därigenom också.

  Vad anses vara värst? Att vara höggravid och ha större chanser att behöva intensiv vård och eventuellt att både en själv och barnet stryker med eller ta en liten liten risk att barnet EVENTUELLT kommer att utveckla ADHD eller Autism? Det får man ta ställning till själv. Ska man undvika allt som är farligt så ska man bosätta sig långt ute i skogen långt ifrån civilisation och bilar, eftersom utsläppen ifrån bilar också är farligt?


  "Vilka vacciner innehåller kvicksilver - och hur farligt är det om vaccinet innehåller kvicksilver?

  Kvicksilverföreningar som tiomersal (på engelska: Thimerosal) användes tidigare som konserveringsmedel i flertalet vacciner i barnvaccinationsprogrammet. Numera används som konserveringsmedel en organisk fenol-förening, fenoxietanol med låg toxicitet som bryts ner och snabbt försvinner ur kroppen. Flera vacciner levereras i engångsförpackningar och innehåller inget konserveringsmedel. De vacciner som används i det svenska barnvaccinationsprogramemt är fria från kvicksilverinnehållande konserveringsmedel sedan 1992-93. Tidigare använding av kvicksilverföreningar i vaccinerna hade inga påvisbara negativa effekter, men allmänna miljöhänsyn har lett till att kvicksilverhaltiga konserveringsmedel tagits bort ur vaccinerna.

  Läkemedel som använder tiomersal som konserveringsmedel innehåller cirka 25 mikrogram kvicksilver, vilket motsvarar 2-3 portioner insjöfisk. När vacciner innehåller restmängder av tiomersal är mängden vanligtvis cirka 50-1000 gånger lägre."

  källa www.smittskyddsinstitutet.se/vanliga-fragor/a.../#4

   

  Det man kan störa sig på är att det faktiskt finns kvicksilverfritt vaccin och varför beställer då inte Sverige det istället?

 • 8

  paula78

  0 paula78

  Varför ska jag ta Tamiflu om den innehåller kvicksilver? Även om det är en liten mängd vi snackar om vet man ingenting om vad som händer med oss gravida.

   kvicksilver är förbjudet i Sverige! Ett regerinsbeslut och nu gör man ett undantag.

  Jag kör med noggrann handhygien, när min man kommer hem från jobbet, byter han om till andra kläder och tvättar sig innan han hälsar på mig.
  Jag sköljer noga frukt och grönsaker hemma, kan inte tänka mig att personalen i livsmedelsbutiker är så noga fast man kan ju hoppas att de inte nyser över frukten!

  Det räcker ju med att man petar sig i ögonen eller pillar i näsan för att få smittan av någon annan! Köp våtservetter och ha i väskan.

   

   

 • Jag tycker dte är så svårt att veta vad man ska tro, jag får se...Jag kanske ångrar mig och tar det. Men jag är lite rädd, skulle inte varit det om det bara handlade om mig själv - jag vill ju bara att bebis ska må bra.

 • 10

  Ellinor83

  0 Ellinor83

  Vaccinera er absolut INTE mot svininfluensan. Denna sjukdom är misstänkt i sig (medvetet skapad i labb av forskare?)  och vaccinet har utvecklats så fort att inga genomgående tester har gjorts och det kan inte sägas att det är säkert. Jag har hört att vaccinet mot svininfluensan är mycket farligare än influensan själv och att det är speciellt farligt för foster, tom dödligt

  Tyvärr kan man inte lita på Socialstyrelsen heller, de lyder under samma internationella läkemedelsföretag som dikterar villkoren i västerlandet. Det är därför man inte hör om bieffekkter, det är pengarna som styr i detta och läkemedelsbolagen kommer att tjäna miljarder den här hösten...

  Jag kommer iaf inte att vaccinera mig eller mitt barn när det kommer mot svininfluensan, och ge barnet så få andra sprutor som möjligt. PS. För bra alternativa nyheter om detta ämne och andra kan jag rekommendera www.globalresearch.ca (oberoende forskares artiklar om globalisering etc.)

   

 • 11

  Puffa81

  2 Puffa81

  Jag kände inte till den ökade risken med ADHD och autism. Men jag pratade m bm om kvicksilver och hon sa precis som några här tidigare skrivit att den innehåller motsvarande mängd kvicksilver som en-ett par portioner insjöfisk. Så det är jag inte orolig för. Kommer inte äta insjöfisk alls under graviditeten.

  Just nu sitter min man o ringer sin syster för att fråga om råd, hon är också gravid fast i 8:e månaden. Hon vet inte att vi ska få barn men det får hon snart reda på :) Får se om hon känner till riskerna mer. Känner att jag inte är så insatt när jag inte ens hört talas om de ökade riskerna med ADHD och autism...

 • 12

  idedeesse

  0 idedeesse (gäst)

  1 Current affiliation Cell Therapy and Cell Engineering Facility, Memorial Sloan Kettering Cancer Center, New York, New York buy zithromax online without perscription
 • 13

  annojek

  0 annojek (gäst)

  This study demonstrates a crucial role for glutamine metabolism in tumor endothelium, which may be exploited therapeutically to induce vascular normalization and improve drug delivery in solid tumors generic cialis from india
 • 14

  hVpuGTNBs

  0 hVpuGTNBs (gäst)

  The ongoing pregnancy rate was defined as the number of pregnancies confirmed by ultrasound scan and continued for at least 21 weeks after embryo transfer levitra in the usa today GW5638 a new antiestrogen
 • 15

  teoHgt

  0 teoHgt (gäst)

  LASIK patients are seeing better than ever and enjoying every day activities without the hassle of glasses and contacts buy priligy In an embodiment, the disclosure includes a process for preparing Z endoxifen, including a first step i of recrystallizing an input crystalline solid comprising a mixture of Z endoxifen 1 and E endoxifen 2 from isopropyl acetate to provide a first crystalline solid and a first mother liquor, wherein the first mother liquor has a ratio of 1 to 2 at least 1
 • 16

  토토사이트추천

  0 토토사이트추천 (gäst)

  This article is a great resource for anyone interested in the subject. Good article!토토사이트추천