catja

5 catja

1436 visningar

Vad hade du gjort? vecka 14

Hej alla där ute som vet hur orolig man är. Jag har fått sagt till mig i någon vecka nu att ja e i spökveckorna, de kanske e så. Men de lugnar ej ner mig alls, jag har fått för mig att mitt lilla liv i magen ej finns där, att de dött liksom, o ja e i vecka 14+6 idag o åker då på semester nu den 26januari, jag ska vaccinera mig för hepatit A, dom säger att de ej ska vara någon fara att vaccinera sig med detta men att ja ändå ska göra det så nära resan som möjligt fall i fall så om de skulle hända något så har jag vaccinerat mig så pass långt in så ja ej kan skylla på vaccinet om något hände fostret. Jag oroar mig som fan, o eftersom ja ej sett mitt foster sen v 7 o ej känner av de så har ja tänkt att jag tar vaccinet o en vecka efter det så lyssnar jag på bebisens hjärta hos BM för då se om där finns hjärtljud? Så resan blir lugn o mysig? Eller så skiter jag i att kolla upp bebisen o går på rutin ultraljudet i v 18 som kommer vara någon dag efter hemkomsten från resan? Ja e så förvirrad, jag vill veta om den lever i mig men tänk gör den ej de så får ja reda på de o måste tänka på detta hela resan. Vad hade ni gjort? Just nu känner ja faktist ej själv vad som känns rätt. Ush........
9 Svar (äldsta svaret först)
 • Jag hade väntat.. För jag kände så också. Att jag inte var gravid. Men en dag fick jag akut smärta i magen och trodde det var missfall. Fick åka till akuten och gjorde vul och då såg vi ett litet hjärta som bultade. Men det kändes inte som jag var gravid alls. Sen blev det större bekräftelse på det vanliga ultraljudet. Jag litar på min kropp till 100% så jag är inte orolig. Men alla är vi olika. Gör det du tycker känns bäst. Det är din kropp och ditt barn! Och du ska ha en trevlig semester. Annars kan du ju åka till en privat klinik och ta ultraljud! Kram och lycka till hur du än gör!
 • 2

  Tea

  4 Tea

  Vissa har lättare att njuta av spökveckorna än andra, jag njöt järnet ;) Vet inte vad jag ska säga för att lugna dig. Min man brukade säga till mig att om jag fått mf så hade jag märkt det och min mens hade fortfarande hållt sig borta. Ibland tror man ju att man inbillar sig att man är gravid, det kan jag fortfarande tänka trots att jag har en stor tvillingmage i vecka 34+6. Det är nog så att det är för bra för man ska tro på det, därför vill man ha symtomen :)
 • 3

  catja

  5 catja

  Ja ellerhur jag har ju fått se att ja e gravid men ändå tror jag ej att ja e det. Jag e väl bara tramsig, får se vad jag gör innan resan :)
 • 4

  Tea

  4 Tea

  Du är inte tramsig det kan jag lova :) Det är inte konstigt att man oroar sig, det viktigaste i ditt liv finns i din mage. Där har den det tryggt och bekvämt :)
 • 5

  catja

  5 catja

  Hoppas att de e så. Fick hem en kallelse idag om att komma på mitt rutinultraljud precis innan semestern, så nu e de upp till mig att gå eller boka om. Lagom förvirrad man blir.
 • 6

  Tea

  4 Tea

  Kanonbra ju! Hopaas du blir lugnare av det :) Man får en sån verklighetskänsla efter att ha varit på RUL. :)
 • 7

  catja

  5 catja

  JA jag har bestämt mig, jag ska ditt nu den 23 o se bebis :)
 • 8

  Tea

  4 Tea

  Vad roligt ;) Det blir en upplevelse utöver det vanliga kan jag lova <3
 • 9

  catja

  5 catja

  Jag hoppas de, ja e mega orolig över att de ska va något fel, men inte många dagar kvar nu, längtar så min oro kan försvinna i ett tag iaf.