Lin73

2 Lin73

1946 visningar

Tvillinggraviditet vecka 6

Hej, har idag fått veta att jag väntar tvillingar, känner min livrädd.

Undrar om det är någon som har erfarenhet av att vänta tvillingar?

Är i vecka 6

 

7 Svar (äldsta svaret först)
 • 1

  Linkan

  5 Linkan

  Grattis till er. Varför är du rädd?
 • 2

  Lin73

  2 Lin73

  Är rädd för om det kommer bli jobbigt att ta hand om barnen när de kommer till världen, vet att det är mycket jobb med bara ett barn, har 2 pojkar sedan innan på 11 o 13 år.

  Det blir min killes första barn o saken är den att vi bara träffats sedan i september förra året så man vill ju verkligen att det ska funka.

  Fyllde 40 år i november.

 • 3

  Linkan

  5 Linkan

  Aaa förstår. Kan tänka mig att de e "svårare" o få tvillingar när de inte e första barnet. För är de första vet du inget annat. Men hoppas de håller med din kille för man behöver nog extra mycket hjälp med två. Min syster o vän har tvillingar. Och fördelen med två är ju att dom har tryggheten av varann. Brukar inte vara Så beroende av o vara uppe på o nära mamman
 • 4

  Lin73

  2 Lin73

  Ja du har nog rätt,  men självklart funderar man hur det kommer att funka o så.

  Får väl ta en dag i taget när barnen kommer, så kommer det säkert att lösa sig.

  Man lär ju få sig en erfarenhet resten av livet iaf :)

 • 5

  Linkan

  5 Linkan

  Precis. Sen har du stora barn sen lnnan som säkert kommer hjälpa dig som stolta syskon
 • 6

  mammaP

  3 mammaP

  jag känner också av det fast jag gått länge med tanken den försvinner nog inte för att man har fått dom och har erfarenheterna men dubbelt så mycket jobb och dubbelt så mycket kärlek tänker jag och då orkar man på ett annat sätt. det finns en tvillingklubb men jag har inte adressen kvar kanske det går att gogla fram dom har ju erfarenhet men den kostar lite pengar. annars ska det bli mer spännande nu än i början när jag också var rädd men man undrar mycket praktiskt.

 • 7

  MiaG

  4 MiaG

  Kan bara säga att du ska slappna av och inte oroa dig så mycket för tvillingar är en väldigt speciell upplevelse. Som med alla graviditeter är det jätteindividuellt hur man mår och hur lång tid man går. Däremot tror jag de allra flesta tvillingföräldrar känner sig lite speciella och utvalda för det är jättehäftigt (och intensivt) med två på en gång. Samtidigt har de alltid varann så det är faktiskt lättare i vissa stunder än att ha ett i taget. Jag fick också tvillingar när jag var 40 och man orkar mycket mer än man tror. Framförallt har man ett annat lugn så oroa dig inte så ska du se att det går bra :)