Sparris

5 Sparris

10143 visningar

Täta sammandragningar och delar av slemproppen vecka 29

Hallå alla kloka. Idag blev det ett akut besök till förlossningen då jag sedan igår kväll börjat känna av molande värk i magen och fått täta och ihållande sammandragningar. Natten gick och jag fick extremt ont i ryggslutet, kunde inte ligga och blev extremt illamående. Under morgonen hade jag fortsatt täta sammandragningar och åkte in. På ctg kurvan toppade jag ganska högt och SD var regelbundna men vad läkare kunde se på vul var tappen inte påverkad, han kunde dock känna med fingret att det var lite öppet, ca en halv cm. Blev ordinerad sängläge, inga lyft och den ända rörelse jag får göra är att gå och bada eller gå på toa. Blir det värre eller gör mer ont ska jag in direkt. På måndag har jag återbesök för att se att ingenting påverkats. Väl hemma nu har sammandragningarna fortsatt och jag börjar känna molvärk "mensvärk" till och från igen. Gick på toa nyss och då kom det som en lång slemmig gelé klump, rätt stor och gul/genomskinlig och nu undrar jag om det kan vara en del av slemproppen? Borde jag i sådant fall kontakta förlossningen eller kan jag vara lugn och avvakta? Med första barnet så gick inte slemproppen förns vid förlossningen och mina sammandragningar gjorde aldrig ont. Någon som varit med om detta och kan berätta lite om hur det gick och vad ni tror om mitt fall? Känner mig lite orolig för att lilleman i magen tänker dyka upp tidigare. Är bara i vecka 28+3 idag..
1637 Svar (äldsta svaret först)
 • 1

  Sparris

  5 Sparris

  Kan tillägga att jag får sammandragningar så fort jag vilar eller rör mig men alla är inte lika kraftiga. Sen har jag idag lämnat urinprov som är skickat på odling men läkaren trodde inte att jag hade någon bakterie i kroppen.
 • 2

  Lija89

  5 Lija89

  Exakt samma var jag med om när min dotter kom till världen i v 33. Åkte också in på kontroll, hade sd som toppade kurvan, men livmodertappen var opåverkad, 2 dygn senare var min dotter född. Precis som dig blev jag hemskickad och fick nästan kräva att få komma in till förlossningen när jag ringde igen då jag märkte att slemmproppen lossnade vid ett toa besök, så mitt tips, åk in! Hoppas allt går bra för dig och lillen i magen <3
 • 3

  Sparris

  5 Sparris

  Lilja89, hur gick det för dig när du väl fick komma in till förlossningen? Hade du värkar eller bara sammandragningar, om du orkar får du gärna berätta hur hwla förloppet gick och hur dottern mådde första tiden. Klarade ni er ifrån komplikationer i efterhand osv. Alltid bra med andras historier och erfarenheter, känner att det är lika bra att vara förberedd på att det lika gärna kan bli prematur bebis denna gång.