anna1990

5 anna1990

2938 visningar

tips inför förlossning!! vecka 40

har bf idag men tror jag kommer gå över några dagar, har lite smått molande värk under nätterna & just nu magknip & illamående, ilande & tryck neråt varje dag men inga direkta sammandragningar eller värkar. men har först NU förstått att jag snart ska gå igenom en förlossning, & varit lugnt innan men nu drabbas jag av lite smått panik när det väl börjar göra lite ondare som under nätterna exempel då jag ofta får den där molande värken, undrar hur fan jag ska klara det om jag redan då får lite panik.. någon här som har något tips om hur man kan lugna sig inför förlossningen eller hur man kan tänka under förlossningen (om det ens går)? försöker tänka att det bara är smärta & att jag snart kommer få uppleva världens häftigaste grej, att bli mamma! men har väldigt svårt att se att jag klarar det. så jätte tacksam för alla tips jag kan få just nu! :)

345 Svar (äldsta svaret först)
 • 1

  catja

  5 catja

  panik är normal då en förlossning är något man ej kan stoppa, den kommer när den kommer liksom, men du ska veta att när förlossningen väl startar kommer du hamna i en situation som du kommer kontrolera utmärk med personals hjälp, vi har det i oss liksom. Det gör ont för stunden men man klarar det, jag lovar dig, när bebis är ute är allt glömt på en sekund, det är okej att vare rädd, nervös o ha panik, de ligger i din natur när det är något som är så pass stort som man ej kan kontrolera. du kommer bli lugn och gå igenom detta perfekt pga du vill din bebis bästa =) din kille ska va ditt stöd o prata med dig när de väl sätter igång, deras prat gör en lugn med, de hjälpte mig att min sambo prata om allt annat o se frågade hur jag mådde o berätta hur stark jag va m.m =)

 • 2

  Leolah

  5 Leolah

  Jag tänkte gamla klyschor, men som faktiskt är sanna: kvinnor har fött barn i all evighet o till o led utan smärtlindring, o den andra klyschan: lyssna på din kropp, den vet vad den ska göra. Jobbar man emot kroppen gör det ondare och tar längre tid. O sen det tredje jag tänkte: bebisen måste ju ut. Så enkelt är det. Sen är det lite upp till mig hur den ska komma ut... Många föder ju utan smärtlindring.... Men för min del blev det Eda o det var min räddning. O lustgasen
 • Tror inte du kommer tænka så mycket under førlossningen. Du måste nog fokusera på att komma dig igenom smærtorna! Nær det gæller tips har jag nog inget. Du kommer mærka att nær det børjar får du gøra det som passar dig dær och då! Men du kommer fixa det:)