Mrs Em

5 Mrs Em

1581 visningar

Sömn 1 månad gammal bebis

Min dotter är 1 månad o hon somnar bara på dagarna när ja ammar henne eller hos mig på mitt bröst. Så har D varit sedan dag 1. Försökt amma henne i sängen å sen smyga ifrån, funkat ett par ggr bara. Eller att jag låter henne somna in ordentligt å sen lägga ner henne, funkat några ggr.. Men oftast vaknar hon å jag får ha henne hos mig. Har provat vagnen m den funkar inte heller, då skriker hon bara. Nätterna har gått bra, bara dagarna som inte går. Hon har ett stort sugbehov så jag ammar henne 1 gång i timmen eller som längst varannan. Eftersom jag är helt slut har vi provat m nappen när hon ska sova så jag ibland kan få ett avbrott m den har hon tagit ett fåtal ggr å nu går D inte alls. Jag känner mj nästan yr å fäller många tårar, i synnerhet de dagar då min man jobbar. Jag har fortfarande ont efter förlossningen då jag sprack rejält, så man är bra labil just nu. Så får jag dåligt samvete å känner mj som världens sämsta mamma! Jag älskar min dotter mest av allt på denna jord, jag känner mig bara helt slut! Någon som känner lika som kan ge lite tips å stöd, skulle verkligen behöva det!
6 Svar (äldsta svaret först)
 • 1

  nilamis

  4 nilamis

  Jag förstår exakt hur du har det! Det jag kan trösta dig med att det går faktiskt över, fortare än vad man tror! Drt finns olika knep man kan testa, så som att lägga en vetekudde som värmer i sängen innan du lägger dit henne eller att lägga en tröja brevid henne som luktar som dig. Jag tror dock på att försöka stå ut! Hon behöver dig jätte nära såhär i början och känner sig så trygg hos dig. Jag kunde knappt duscha eller hinna laga mat, eller äta för den delen första tiden och det var frustrerande då , men nu saknar jag den tiden och minns den slm hur gosig som helst! Kanske ingen hjälp men några tröstande ord!
 • Vet precis hur du känner, en liten tröst kan vara att det snart blir bättre, än är hon så liten. Vi människor är det enda "djur" som vill kunna lägga ifrån sig våra barn, mig hjälpte det mycket att ändra mitt eget tankesätt. Jag blev ledsen och frustrerad varje gång jag inte lyckades lägga honom ifrån mig, istället fick jag "lura" mig själv att tänka "åh, han vill vara hos sin mamma!", låter kanske löjligt, men det tog bort mycket stress att bara släppa tankarna och följa honom, lära känna honom. Så slutade jag läsa och lyssna på alla runt omkring som fick så "snälla" bebisar... Så kan det hjälpa att prova flera nappar, för oss funkade bara MAMs silikonnappar, för andra funkar bara ESSKAs eller annat, en del ungar gillar latexnappar. När han väl hade accepterat en napp så höll jag ganska hårt på tre-timmars schema med amning. Så det är mina tips, försök följa hennes egna vilja en dag och forma dagarna runt det, sen kan du börja "slipa" lite på tider och rutiner, än är hon så liten. Tårar och sorgsenhet är helt normalt, men självklart tungt, jag vet... Hormonerna lägger sig väl bättre efter 6-8 veckor när kroppen helt vant sig vid amningen. Det låter lång tid nu när bara en timme kan kännas som en evighet... Har du någon att prata med kanske via telefon om dagarna? Någon att ösa ur dig för? Det kan vara skönt... Jag hejjar på dig, du kommer överleva och det kommer ordna sig, glöm inte det!
 • Sen kan det ju vara klassikern att hon kanske somnar med bröstet i munnen och när hon vaknar är det inte där? Försök att inte låta henne somna med bröstet i munnen. Kram!
 • 4

  Mrs Em

  5 Mrs Em

  Tack så himla mycket!!! Det hjälpte mkt å få de här svaren av er! Skönt å höra från andra mammor som känner igen sj å kan komma med lite tips. Kram på er <3
 • Har du provat linda in henne i en filt med armarna längs sin kropp så att hon knappt kan röra sig men andas?? så små bebisar kan känna sig otrygga i den nya stora världen så du kan ju testa man vet aldrig, funkade super på min dotter kan t.o.m funka än idag o hon är 5månader. Försök att lägga ifrån henne precis innan hon somnar om du kan, funkade också super på min dotter.. Så som förlossningen blir bortblåst blir också den första tiden som man lär känna sin bebis.. när hon blivit 2mån kommer ni ha mer rutiner o det kommer kännas bättre, DET blir  BÄTTRE lättare och bättre men tungt kommer det nog alltid att vara, så e d att vara mamma :D

 • 6

  catja

  5 catja

  napp?