saraarkbark

5 saraarkbark

11057 visningar

Svullnad, eller snabb viktökning? vecka 25

Går in i vecka 26 imorgon. Under hela graviditeten har jag haft ett par byxor som varit bra stora. Speciellt i benen. Men før några dagar sen var dom inte lika stora længre, men fortfarande lite stora. Igår nær jag tog på mig dom igen (efter två dagars mellanruma) kændes som næstan lite små?! Nær ja var hos bm før ca en vecka sen hade jag inte gått upp enda kilo, men ræknar med att jag har gjort det nu. Æter en hel del skræp :P men ær det vanligt att man mærker av viktuppgång så extremt på så kort tid? Tror inte jag ær svullen. Kan fortfarande ha mina ringar osv.. Hos lækaren sist hade jag L+4 (tror jag) i urinen. Men den var bara førorensad tydligen. Tænker på havandeskapsførgiftning! Men vet att jag egentligen inte borde..
1502 Svar (äldsta svaret först)
 • 1

  Tebbo

  7 Tebbo

  Ta upp det med din BM, tror dock det skulle vara tidigt att få havandeskaps och det är ju även vanligast med första barnet.:) jag började också samla vätska i ungefär samma vecka som du är nu och började då med stödstrumpor och högläge och det funkar jättebra.:)
 • Aha, kan jag ha samlat på mig vatten kanske? Eller lagt på mig på armar och ben? :P ær så dålig på att følja med på sånt hær :/ Tror du att stødstrumpor hjælper mot svullnaden i benen/låren?
 • 3

  Tebbo

  7 Tebbo

  Jag brukar svälla mer när jag äter mkt salt eller sitter mkt över hela benen men tror att stödstrumporna kan lindra litegranna även på låren, kan vara placeboeffekt också.:p men prova att sätta upp benen när du har möjlighet och be din man/sambo att "trycka ut vätskan" med massage, man typ drar/trycker från foten uppåt mot låren.:) kan hjälpa men annars tycker jag du ska prata med din BM så det inte är något annat.:)