elhamebadi

5 elhamebadi

6658 visningar

sluta amma på natten

Frågan upprepar sig. Hur ska man på ett någorlunda humant sätt sluta amma på natten? I samma veva som jag började trappa ned började mjölken sina. Vill och kan ge min tjej bröstet morgon och kväll men inte på natten. Hon är dock inte van vid detta och det känns som att hela hennes världsuppfattning fallit och hon beter sig som en herionist som inte får sin dagliga dos....fast i högre tonarter. Sambon och jag har turats om att vagga och vagga hela natten. Historien upprepar sig: - hon somnat men vaknar så fort man slutar. Hade hon tagit flaskan så hade vi kunnat använda oss av den, men hon gör inte det. Hon blir rasande....trots att vi spetsat den med en sockerbit. Kanske inte finns några knep, jag vet. Men hur länge kan man räkna med att denna övergångsfas tar? Hälsningar en trött mamma!
1204 Svar (äldsta svaret först)
 • 1

  Annlie

  5 Annlie

  Jag har tyvärr inget som kan hjälpa sig, jag är i samma sits som du med min snart 8 månaders pojk. Hoppas på många tips och knep. Hur många månader är din tjej? :)
 • Hur gammal är hon? Prova ge i pipmugg eller vanligt glas m vatten på natten om hon är äldre än 6mån. Min son älskade välling så bytte bara ut o då åt han bara engång per natt tills han slutade helt när han fick välling även till kvällsmål
 • 3

  pygmepuff

  5 pygmepuff

  ge vatten ur en kopp eller pipmugg, absolut inte med socker i!
  Ge det några nätter, hon kommer vara skitsur och det blir jobbit för er, men hon kommer lära sig snart att det inte blir nåt roligare än att sova på natten.
  Se till att hon äter mycket och ordentligt på dagen och att hon är proppmätt när hon går och lägger sig