madde70

5 madde70

29368 visningar

Se könet i vecka 12! vecka 12

Hej!Var som sagt på kub test idag och då var det min man som sa det när vi kom hem att det måste vara en han för barnmorskan kallade det för han hela tiden,jag själv är ganska tveksam att dom kan se det så tidigt som i vecka 12,eller?för dom kan väl inte se det i själva kub testet?Men om inte jag minns fel så har jag för mig sen tidigare graviditeter att dom kallar foster han innan dom vet eller är jag helt ute och cyklar..Kramizar

8 Svar (äldsta svaret först)
 • Man kan inte se kön i v12 nej. Och ja de flesta barnmorskor säger han när de inte vet könet
 • Som sagt man kan inte se könet i v.12. Det får man allt vänta med tills man ska på RUL i v.17-19 :) När jag var på mitt första UL sa dom också han men ändå så är det en liten flicka som gömmer sig där inne, iallafall enligt RUL som jag gjorde i v.17+4 :)

 • 3

  Phoebe90

  5 Phoebe90

  Man kan visst se kön i v.12, MEN könen ser ungefär likadana ut och det skulle behövas en  ultraljudsteniker specialiserad på just kön för att kunna få ett någorlunda säkert svar.

   

   

 • 4

  L4c0st3

  5 L4c0st3

  När jag var på mitt rul berättade hon att bebisen i magen vid en undersökning i praktiskt taget i enkelhetens namn blir en han. Hon kallade våran knodd han hela undersökningen fast hon tidigt sett att det var en tjej, och avslöjade inte könet förrän i slutet eftersom vi önskat att få veta.
 • 5

  anirac1

  5 anirac1

  Visst KAN man se, för könet är redan klart fr v 8 MEN könet på barnet är väldigt svårt att se så pass tidigt iom att de är svullet. Sen är det enorm stor skillnad på att se i v 12 o se i v 18 då man oftast gör RUL. MEN även på RUL kan det vara svårt att se för mej var det. Vet tom par som fått veta o sen vid FL kom ngt heeelt annat så absolut kan dom säga "fel".

 • 6

  Fidelise

  2 Fidelise

  En specialist kan se det. Jag gjorde KUB privat hos professor Anders Selbing, värt varenda krona. Han kunde se könet så tidigt som i vecka 12.

 • Som dem andra säger.. vecka 17-19 är det oftast bäst och se könet på barnet.. jag fick reda på det i vecka 17 med min son som blir 1år nu 12:e mars.. dem sa det först var en tjej men var en liten söt pojjke.. :D så nu får ja vänta tills vecka 19 för att se könet/könen.. ska göra U-L nu om 3veckor så får vi se om det är 1-2 bebisar som finns i m,agen.. :D

 • 8

  Jessis

  2 Jessis

  ja jag har också läst att könen är så lika så tidigt som v 12 men att man får vänta till typ 17-.19 eller så.... men kanske en mkt van kan se men jag vet inte... hade velat veta nu juuuu är så nyfiken. men får vänta ett tag. ska på första UL imorrn och är i vecka 12 +2.