ElinSundin

0 ElinSundin

4255 visningar

Riktiga förvärkar i v30?!! vecka 30

Igår,  efter sängkammarbrottningen så gick jag upp på toa som jag jag brukar göra. När jag kissade kom det pyttepytte lite med, vet inte ens om jag ska kalla det blod, utan mer som en brun flytning som man kan få första/sista dagarna på mensen.

Efter max 5 min började det mola i benen och ryggen. Gick och la mig på soffan, och ca 30 min efter blev det sängen som gällde. Har känt av mina sammandragningar sen månader tillbaka, men nu kom det titt som tätt. När en sammandragning var över kom det en ny, och ryggen?! Har aldrig under min graviditet haft ont någonstans. Låg och tänkte om jag skulle ringa sjukvårdsupplysningen, men när bebben började röra på sig så tänkte jag "det är nog ingen fara"

Bävar lite för att ringa 1177. Deras telefonister är supertrevliga, men jag blir alltid runtkopplad eftersom ingen kan hjälpa mig och till slut så säger de "Det är nog bäst om du åker in akut" och där är jag verkligen inte prio nr 1 !

Suttit och googlat lite nu på morgonen om "riktiga förvärkar" och i stort sett allt stämmer, men är det någon fara?  Visst var det obehagligt och det gjorde ont, men jag har jag ju ändå fått för mig att det ska göra ONT!! Bör jag söka hjälp idag, dagen efter när allt är som vanlig igen? Eller kan jag vänta och kanske ringa BM i morgon om jag skulle känna av något idag?
Vill INTE ha ut lillen än!!

Kan tillägga att jag är i v 29+4 :)

2 Svar (äldsta svaret först)
  • Jag fick också samma som du efter ett pass i sovrummet, lite blödningar och värk. Ringde förlossningen som sa att det inte var någon fara och att det är vanligt att det blir både lite värk och blödningar då slemhinnors osv är så sköra. Är du osäker kan du ju alltid ringa förlossningen där du bor och beskriva för dem, de kan ju som allt! :) Lycka till!