Eydrik

1 Eydrik

2381 visningar

Kramp i bröstpartiet och bak i ryggen. vecka 34

Jag har en fråga, igår fick jag för andra gången på en månad riktigt ont i bröstpartiet/övre delen av magen samt att det går bak i ryggen. Smärtan börjar lite smått men eskalerar väldigt fort jag jag får riktigt riktigt ont att jag inte vet vart jag ska ta vägen. När jag får såhär ont så svettas jag nått enormt och att försöka ta långa djupa andetag går inte. Smärtan blir nästan värre då. Så jag får andas snabbt och ytligt hela tiden, då det känns lite som om någon har tagit ett skärp och dragit åt nått enormt runt bröstet/övre delen av magen. Första gången jag kände detta så släppte det efter ca 20-30min, från att det började med lite smärta, då jag låg på ett ihop knycklat täcke. Igår så höll det i från ungefär kl 11 på kvällen och jag somnade inte förens runt halv 3, 3 då hade det värsta släppt och det kändes bara som om jag haft världens magpass.   Försökte ligga på ett täcke som var lite ihopknycklat, hjälpte lite tills jag fick ännu mera ont i ryggen, slutade med att jag till slut fick ställa mig i duschen i ca 1h inlindad i en blöt handduk för att få värme både fram på magen och bak på ryggen. Det började släppa efter att jag stått där i ca 1h, så gick och la mig i sängen och försökte slappna av men kände efter ca 30-40min hur dedt kom krypande tillbaka, och då mest smärtan bak i ryggen. Tog då panodil, hade även en varmvete kudde som jag låg på, och efter ca 1timme så kunde jag som tur var somna och fick då sova hela natten. Någon som haft liknande besvär eller vet vad det kan vara?  Kan tillägga, att smärtan i ryggen början uppe under skulderbladen men ''arbetar'' sig neråt hela ryggen. Har även sedan tidigare väldiga problem med min kropp, som knän, rygg, höfter, nacke och vrister och går hos sjukgymnast för detta.

5 Svar (äldsta svaret först)
 • 1

  Emss

  4 Emss

  Det kan inte vara gallsten då? Brukar sitta dom ett bälte runt bröstet o bak mot ryggen.. Sägs vara vanligt vid graviditet också, nåt du borde kolls upp iaf låter ju inge vidare bra:/ Hoppas det blir bättre :)
 • 2

  Tjeje123

  2 Tjeje123

  Det låter som gallsten det som hjälpte mig var att inte äta efter klockan fem och gå en promenad innan ja gick och la mig men hjälpte inte alltid ring och be dem göra ett ultraljud på gallan
 • Tycker det låter som gallsten ! :o jag hade problem med de när jag väntade sonen i v 20 ca, o ingen visste vad det va förens efter förlossningen , så nu detta året i februari fick jag operera bort gallblåsan eftersom jag fick ont hela tiden dagligen :/ men mår bättre nu :) hoppas dom hittar vad det är med dig :)
 • 4

  Eydrik

  1 Eydrik

  Tack för alla svar. :) har varit idag hos läkaren och dom kunde inte se annat än att det skulle tyda på gallsten, ska till röntgen imorgon och göra ultraljud på gallan för att se om dom ser några stenar eller något liknande. :)
 • Vad bra ! Får hoppas det går bra för dig :) lycka till !