justjenniie

4 justjenniie

3030 visningar

Parfym på förskola/dagis ?

Hej! Tänkte höra om det är någon som vet om dagis fröknarna får ha parfym på sig? För varje dag när jag hämtar min son på 13 månader så osar hela han parfym , nästan så man får huvudvärk.. & även fastän han satt i vagnen påväg hem innan så luktade de fruktansvärt, vet inte vad man kan säga till fröken där , känns lite pinsamt att be dom ha mindre parfym men samtidigt är det väl rätt viktigt...
6 Svar (äldsta svaret först)
 • 1

  HannaA

  5 HannaA

  Oj! Ja det borde vara jätteviktigt, kan ju finnas barn/föräldrar som är jättekänsliga mot parfym :/ jag tycker absolut att du ska lyfta det till fröken, inte otrevligt utan bara ifrågasätta och förklara på ett trevligt sätt. Lycka till!
 • 2

  carro_gbg

  7 carro_gbg

  Jag är förskollärare: Vi undanbes att ha parfym... Och personligen tycker jag inte att det passar sig riktigt.. Just på grund av allergier... Tycker absolut att du kan lyfta den med lärarna. Men hade kanske dragit en liten vit lögn att ni har astmatiker i släkten och att ni därför önskar att de minskade parfymen.
 • 3

  jvsm

  5 jvsm

  Självklart ska du säga ifrån! Med tanke på allergirisken bör varken dagbarnvårdare eller förskollärare använda parfym alls när de är med barnen. Helst inte föräldrar heller ;-) 

 • 4

  Kashmir89

  7 Kashmir89

  Min mamma är förskollärare och hon är superkänslig för alla sorters dofter (grav astmatiker) på hela förskolan gäller totalt förbud av alla slags parfymer även av föräldrarna.. vill föräldrarna ha parfym på sig får de sätta på det efter det att dem lämnat av barnen :) Alla föräldrar har godkänt detta och ser inte det som något konstigt.
 • 5

  Uullllee

  3 Uullllee

  Självklart Kan/ska du säga till! Säg att du är känslig mot parfymer. Det är inget konstigt med det. Jag har själv sagt till många gånger i olika sammanhang, ibland blir det lite sura miner men det får man ta.

   

 • 6

  Tove81

  5 Tove81

  Säg till!!!