nadiakarlstrom

5 nadiakarlstrom

2756 visningar

Bebislängtan

Jag är 20år och har varit tillsammans med min pojkvän (25år) i snart 5år. Vi har bott tillsammans sen 2009. Jag har alltid älskat barn och när min syster fick sin första pojk så bodde jag tillsammans med dom så jag var ju med han i hans två första år i princip, vilket innebar att blev lite av en extramamma för honom och älskade att ta hand om honom, klä honom, byta blöja osv. och även när hon fick sin andra pojk har jag ju alltid velat låna lite och gosat med bebis hehe.

Jag har länge gått i bebistankar men det är väl nu det senaste året suget har blivit större för att många kompisar i samma ålder och folk runt omkring mig har skaffat och sen ska jag bli faster i Maj också. Då längtar man ju efter en egen liten! Min pojkvän känner väl inte lika stort sug som jag, än, men han vill också ha barn och vi pratar båda om att försöka "plussa" nästa detta året :) Det känns iallafall bra att vi vill samma sak. Vi älskar varandra och vet att vi hör ihop. Vi har gått igenom och delat mycket tillsammans, både bra och dåligt men alltid klarat oss igenom allt och stått kvar vid varandras sidor. Jag vet att jag vill dela detta med honom också. Jag har sagt och vetat att ända sen första gången jag träffade honom, att han ska bli pappan till mina barn. Jag tror inte vi kommer släppa varandra i första taget! Ända sen vi pratade om barn första gången, har vi ett namn som vi båda vill att vår bebis ska heta (om det blir en flicka) och det är Saga!

Många har ju som regel ett att man ska ha fast ekonomi och körkort innan man skaffar barn men jag ser ingen anledning att vänta om det känns rätt, sånt där löser ju sig alltid. Min pojkvän har både fast jobb och körkort men jag har inget utav det, just nu är jag timanställd på tre jobb och söker, körkortet har jag börjat med sakta men säkert men det kan man ju alltid fixa under/efter graviditeten också om det skulle vara så. Jag känner verkligen att jag är redo och har alltid velat vara en ung mamma!

Vad tycker ni? Jag vet att ni kanske inte kan ge mig ett "rätt svar" men vill gärna bolla runt lite tankar med någon utomstående som kanske är/har varit i samma sits. Är det helt idiotiskt att ge babyverkstaden en chans? Säg vad ni tycker! Andra mammor som fått barn i ung ålder, hur såg eran ekonomi ut och hur löser man det?

10 Svar (äldsta svaret först)
 • 1

  Wildchild

  5 Wildchild

  Det låter ju jättebra att ni känner er säkra på varandra! Jag är en av dom som tycker att det är A och O med trygg ekonomi då jag inte tror på detta "det löser sig". Men alla är olika så gör det som ni tycker känns tryggt och att ni kan ge ert barn allt ni känner är viktigt!
 • 2

  almqvist

  5 almqvist

  Tycker absolut ni ska skaffa barn om du verkligen längtar. 
  Och med jobb och körkort. Man får ta det lite som det kommer, 
  en karriär kanske du drömmer om senare i livet?!
  körkortet kan man som du säger, ta lite steg för steg. 

  Har själv varken fast jobb eller körkort, bara som du, timanställd.
  Och vi har precis blivit gravida =)

  Du har ju ändå jobb, och jobbar, alltså får du föräldrapenning.
  Det kanske inte är full ersättning, men det är nåt!
  Så.. kör hårt =)

 • nä det finns väl inga rätta svar men jag tycker att om det känns rätt och har ett stadigt förhållande så är det väl bara köra på om båda vill det :)

  tycker det är bra att du håller på med att ta körkort för det underlättar nå fruktansvärt när man har barn, tycker jag iaf. min mans krav innan vi skaffade barn var att jag skulle ha just körkort och det fixade jag 10 maj 2010. våran son kom 3 Juni :P så visst kan man fixa det när man är gravid :P

  Ni har ju varit tillsammans så pass länge så ni vet vart ni har varandra och även fast du är bara 20 år så verkar du vara redo för ett barn :)

  kort och gott. känns det rätt för er båda så är det bara att köra.

 • 4

  HannaA

  5 HannaA

  Jag tyckte det var viktigt med fast jobb, så jag även har någonting att hå tillbaks till efter föräldraledigheten, dock blev jag av med jobbet precis innan jag gick på föräldraledighet, vilket gjorde att jag har två månaders uppsägningstid direkt efter och sen är jag arbetslös. Så dock är det ju ingen garanti bara för att man har fast jobb heller :/
 • Hejsan, jag är 21 år väntar första barnet bf 10mars, jag har inte heller haft fast jobb utan vart timvikarie på 3 olika ställen, pojkvännen har däremot fast jobb och vi har räknat på allt och vi kommer ha väldigt bra ekonomi även fast jag kommer få föräldrapenning, jag tycker du/ni ska köra på det om det känns rätt, fast ett tips är att försök ta körkortet innan bebisen är född, då har ni det ur världen och då har du lättare att få jobb efter mammaledigheten!
 • Du och din syster ær nog dom mest barnglada mænniskorna jag kommer på! Ni ær fødda mammor :) Så jag ser ingen anledning till att vænta. Några månader spelar vældigt lite roll! Och du som i tillægg ær rædd ha svårt. Vet ju hur mycker du vill.. Jag har inte heller fast jobb och igen av oss har kørkort. Så att johan har det har ni kommit långt. Det kan fort hænda att det tar ett helt år tills bebisen ær hær isåfall, då kan man ju ha hunnit med en hel del. Nær kag blev gravid hade jag nyligen fyllt 21 och gick i skola. Nu ær jag gift och gravid igen, bor i villa som vi renoverar. Fortfarande utan jobb :) Det ær aldrig rætt tillfælle att skaffa barn!
 • 7

  Emma94

  5 Emma94

  Jag är 18 år och min sambo är 23 år, jag är timvikarie på två ställen och jag har körkort, min sambo har fast jobb och körkort och vi bor tsm. Känner man sig redo för att bli föräldrar osv så tycker jag absolut att ni ska sattsa på de :) Lycka till!
 • Hej! Nu skriver jag lite sent här,ser att inlägget är 25 dagar gammalt men vill ändå skriva. Körkort är absolut inget måste,jag är 25(fyller 26 i år) och har inte heller något körkort. Det kan man ta senare i livet om man inte bor ute i skogen tycker jag. Men en sak som är viktig är att ha ett jobb tycker jag,för man får verkligen inte mycket pengar av försäkringskassan... Jag tjänar runt 23-24000 och får ut efter skatter och skit ca:8000 i månaden... Är van att få ca 18 och nu ca 10 mindre. Visserligen tar jag ut 5 dagar istället för 7 men det är ändå väldigt lite. Du är ung och jag tycker du ska satsa på att bli fastanställd innan du plussar,inte bara ur ekonomisk synpunkt utan även för att ha en garanti att du har ett jobb att återvända till. När man planerar barn måste man även tänka framåt och förbi alla underbara saker,det ska ju fungera på alla plan och det sliter ofta väldigt mycket på en relation,även om man verkligen inte kan tro det när man är lycklig och kär. Jag längtade också enormt mycket efter barn när jag var 20-21,men är idag glad att jag väntade. Även om man inte tror det så förändras livet mycket på bara 5 år. Man får mer erfarenheter och "växer upp" dom där åren. Även om man känner sig jättemogen(det gjorde iaf jag) så är man kanske ändå inte det. Mitt råd till dig är att tänka en extra gång,för det handlar inte bara om att få ett barn,livet förändras så mycket mer en vad man tror. Även kroppen och mentalt. Önskar dig lycka till i vilket val du gör,hoppas mina rader kanske ger lite :-)
 • 9

  Kpfsyv

  0 Kpfsyv (gäst)

  buy ivermectin online - ivermectin 500mg [дё»йЎµ -
 • 10

  Hazbrs

  0 Hazbrs (gäst)

  stromectol lotion - stromectol 12mg ivermectin lice