Hannis

5 Hannis

1648 visningar

Öka mjölkproduktionen!!??

Hej alla. Har en flicka på 3 veckor, äntligen har jag fått bort dom hemska såren på bröstvårtorna men jag har så dålig mjölkproduktion. Hon äter från båda brösten men visar ändå tecken på hunger. Nu pumpar jag 5min efter att hon ätit och oftast finns de inte mer än 5droppar kvar i bröstet, men brukar ändå fortsätta pumpa. Någon som har något bra tips. Dricker amningste men vet inte om hjälper alls. Kram
8 Svar (äldsta svaret först)
 • 4

  pygmepuff

  5 pygmepuff

  Pumpa innan du ammar. Det är lättare för bebisen att suga ut det sista och få igång mer mjölk än pumpen. Amma ofta. Det kan ta ett tag innan produktionen ökar
 • 5

  Hannis

  5 Hannis

  Tack för tipsen. Har testat allt känns de som även öl! Är så tråkigt då man ibland inte har annat val än att ge tillägg. Försöker dock begränsa så de endast blir till kvällen då hon typ äter hela tiden! Är inte speciellt roligt att ha en liten som nästan aldrig sover eller är nöjd. Direk man ger henne lite ersättning så sover hon sött och är nöjd! Tycker att man dessutom får piss hjälp på BVC.
 • Kontakta amningshjälpen om du inte redan gjort det. De kan det där riktigt bra och kan säkert tipsa och stötta :)
 • 7

  Mommylife

  2 Mommylife

  I början ammade jag KONSTANT kändes det som, det kommer inte så mycket så de vill äta otroligt ofta - slappna av, drick massvis med vatten (jag hade en flaska stående hos mig när jag ammade och hällde i mig), se till att äta mycket mat så ska det nog komma igång :) På mig fick jag tillslut överproduktion så det sprutade ut 50 ml minst från andra bröstet när jag ammade så fick ha amningskopp :) Lycka till! 

 • 8

  Kiwigalen

  2 Kiwigalen

  Ibland fungerar det bara inte. Med sonen helammade jag till ca 3 må aders ålder sen gick de inte längre. Med tjejen nu har vi lånat en elpump från sjukhuset. Och vid varje mål får hon nu amma först och sedan pumpar vi efteråt. Har fungerat hittills. Men hon får lite på flaska som vi får värma vissa mål. Men snart har jag ingen pumpas mjölk kvar heller. På ammningsmottagningen säger de att de inte är ovanligt. Allas mjölkproduktion räcker inte till ordentligt.