Ryden91

2 Ryden91

1468 visningar

Nervös och orolig

Hej jag har vart med om en graviditet 2010 ungefär men fick tyvärr göra abort vecka 17+4 ca. De jag undrar lite om hur förlossningen går till och gör de jätte ont osv? Vill bli gravid nästa år någon gång kanske men vill veta så mkt de går.
4 Svar (äldsta svaret först)
 • 1

  Flizah

  2 Flizah

  Läs på vårdguiden 1177.se de beskriver sakligt hur förlossnigen går till. Sen är det svårt att beskriva en förlossning som något som är lika för alla. Min förlossning var snabb, under 5 timmar från första värken. Den var nästan som man ser på film med vattenavgång  nästan omedelbart. Sen vad gäller smärta är detta också mycket individuellt då vi är skapta olika och har olika smärttröskel osv. idag finns ju också mycket bra smärtlindring om man behöver. 

 • Ställ in dej på att det gör sjukt jävla helvetes pissont för det gör det! Folk som säger annat ljuger det gör ont! Men som sagt läs 1177 om förloppet. Jag kan säga att jag fött båda mina barn utan smärtlindring o denna gången ska jag ha epidural!;) haha
 • Allas smärt upplevelse är så unik och jag personligen skulle kunna föda barn tusentals gånger trots smärtan bara jag slipper vara gravid (har väldigt jobbiga och smärtsamma graviditeter) men att de flesta föder fler än ett barn säger ju lite som så att det är värt det och man får ju något vackert utav det. Jag gjorde som ung en sen abort, där jag fick föda fram fostret runt v 17 och den smärtan är tusen gånger värre än att föda ett barn som är klara för världen.
 • 4

  Ryden91

  2 Ryden91

  Jo de förstår ja. Ja gillade min första graviditet enda va att jag fick inte sova på nätterna men spydde inte alls tills de blev jobbigt runt mig och aborten gjorde så ja mådde ännu sämre. Är dock rädd lite med graviditet igen pga släkt osv men har ånnu bättre gubbe nu än då som stöttar mig i allting