Johansson8285

1 Johansson8285

1065 visningar

Någon som blivit igångsatt v37+ vecka 37

Är det någon här som blivit igångsatt v37+ ? Isåfall hur blev ni igångsatta? för/nack delar? Hur lång tid tog det innan er lille/a kom efter igångsättningen? Jag kanske ska bli igångsatt denna gång(2dra barnet) pga bland annat svår och lång förlossning med första barnet. Hur stor var er lille/a när h*n föddes v37+? 

8 Svar (äldsta svaret först)
 • 1

  pygmepuff

  5 pygmepuff

  varför ska du bli igångsatt i v 37? Jag blev igångsatt med andra barnet pga att min första förlossning gick lite snett. Men gick på täta kontroller på slutet och blev igångsatt på bf när kroppen var mogen för det. Förlossningen gick iaf kanon, 6 timmar från första värken och han fick 10 av 10 poäng när han kom ut :)

 • Hade som sagt en väldigt tuff o jobbig förlossning med första barnet. Var vaken i 4 dygn och fick bara sova högst en timme på de fyra dygnen. Så var helt färdig när han kom. Plus att jag fick en förlossningsdepression efteråt för jag bland annat var så trött troligtvis. Plus att denna gången har jag Gbs så de säger att igångsättning kan vara bra så jag verkligen har fått sova först och 100% kommer få droppet i tid för gbs:en och slipper oroa mig för det. De ska känna och koilla ifall kroppen är redo för att sättas igång först.

 • Jag blev snittad i v 37+0, inte riktigt samma sak dock får jag också stora barn. Barnet fött i v 37+0 vägde 3650 och var 50 cm lång. Hon mådde prima, man kunde inte se eller märka på något sätt att hon var född 3 veckor tidigare. Kommer bli snittad nu också senast i v 37+0. Mitt andra barn föddes i v 36 och vägde 2660 och var 47 cm lång trots en dramatisk fl mådde hon bra direkt efter fl också.
 • 4

  Poli

  3 Poli

  Jag skulle blivit igångsatt i 37+0 men han kom av sej själv fem timmar innan vi hade tid.. 2760 vägde han och var 48 lång.
 • Tack för alla era svar :) behövde ni stanna längre på sjukhuset eller så i och med att bebisen kom 37 + ? 

 • Mår barnet bra kommer det ju inte behövas, jag har stannat ca fem dagar varje fl men pga av snitt inte för bebis behövde det.
 • Okej, min första son kom 39 + 4, så 37 + känns så tidigt och lite oroande. Men har förstått att bebisen ska vara färdig då och man måste ju lita på sjukvården som gett detta som förslag, Det enda är väl att,  hade jag gått klart hela 40 veckor så är det ett helt kilo mer som bebisen skulle kunnat gå upp i i vikt i magen innan den föds. Nervös och orolig men samtidigt förväntansfull för o träffa den lille/a i magen snart förståss

 • 8

  lillipopp

  4 lillipopp

  Blev igångsatt i V37+1 med tvillingarna pga början till havandeskapsförgiftning. Fick droppet vid 4-snåret och de är födda 23:38 och 23:53. Storleksmässigt var det inga problem. Den store var 49 lång och vägde 3060. Lilleman var 46 lång och vägde 2700. Bägge fick 10/10 trots urakut snitt på lilleman. Detta pga han fick för mycket plats så han valde att försöka komma ut med huvud och fot samtidigt :/