Nykaria

0 Nykaria

7701 visningar

Mitt barn har slutat växa?? vecka 32

På 3-4 veckor har min mage inte ens växt 1cm, och jag undrar hur vanligt det är?
Min barnmorska ville att vi skulle avvakta i 2 veckor (tills nästa besök) och se om det har blivit någon förändring.

Om det inte har det, vad kommer ske då? Vad händer när magen inte växer som den ska? Jag fick ingen förklarning på vad som eventuellt komma skall om den inte har växt... 

Jag bidrar med en paintbild där jag försökt att rita magkurvan. Ni förstår nog hur jag menar, men kan ge en liten förklarning:
Blåa linjen är "normal magkurva" och det svarta är hur det såg ut för 3-4 veckor sedan och vart magen ligger i nuläget.

Tacksam för svar!

6 Svar (äldsta svaret först)
 • Blev sådär för mig också. Var för att bebis sjunkigt ner så pass mycket och fixerat sig, därav att sf-måttet såg ut att stå still. Fick göra ett extra UL för säkerhets skull, blir nog samma för dig.

  Lycka till!

 • Hade en liknande sf-kurva, fast min var på det høgre istællet! trodde min bebis væxte "før mycket", men ul visade ingenting så dom sa att det var så før att jag ær kort i væxten, att jag bær helt enkelt barnet så, eller att bebisen var inne i en væxtspurt, och skulle væxa i lugnare takt senare! Men det Alexandra1 skrev verkar ju vældigt logiskt.. Lycka till!! :)

 • det där hände mig flera gånger. jag fick göra typ 3-4 tillväxtultraljud. allt var bra med bebisen varje gång. :)

 • 4

  Smuurfan

  5 Smuurfan

  Jag låg under det normala hela min förra grav och fick gå på en massa ultraljud men sonen mådde prima varje gång och vägde 3290 vid födseln och 3320 lr ngt när vi fick åka hem. Idag är han en rätt stor klump och har vuxit bra hela tiden så oroa dig inte! :) Du ska se att du kommer få en minst lika frisk bebis som de som ligger perfekt på kurvan hela tiden ;)
 • 5

  Studenten

  4 Studenten

  Min kurva låg också långt under i början, runt vecka 34-36 någonstans poppade den upp brantare då istället.

 • 6

  Nykaria

  0 Nykaria

  Jag har gått upp sammanlagt 3 kg från vad jag vägde vid inskrivning och vad jag väger nu (visserligen gick jag ner 3 kg när jag mådde som illast - så man kanske säger att jag gått upp 6kg?). 

  Sen är detta mitt andra barn som jag väntar, mitt första barn låg perfekt på kurvan (gick även där upp kasst i vikt, vid förlossningen hade jag bara gått upp 10kg). Så jag blir lite extra orolig eftersom jag har ett barn innan som låg jättefint, och nu så växer bebisen i magen knappt någonting alls.. 
  Dessutom är jag förkyld och har varit det i ca 2 veckors tid nu.. Det kan inte ha något med saken att göra, va?