AnnieLee

0 AnnieLee

13607 visningar

Missfall eller tidig graviditet. (ganska svag pos.gravtest) vecka 5

Hej igen allihopa!

Nu har jag då gjort ett test även hos UM eftersom min mens är försenat med 10 + dagar idag.

Svaret blev Positivt, dock inte jätte starkt utan en aning ljusare sträck.. men man såg säkert endå. Då frågade jag barnmorskan vad det kunde vara så sa hon att antingen är det så att jag är väldigt tidig så att det inte är tillräckligt med hormoner i kisset för att testa 100 % post. eller så skjiúter min kropp ifrån sig det (alltså förbereder missfall.) Självklart vill jag att det ärde 1sta.

Men enligt mina och (blimamma.se:s) beräkningar är jag i vecka fem, för barnmorskan frågade inte när jag hade min senaste mens e(tyckte de va konstigt)

kan det vara så att min kropp håller på med ett missfall eller tror ni att jag är vanligt gravid bara och att det var tidigt för testet att visa fullt rosa?

blev lite rörigt men tacka!

7 Svar (äldsta svaret först)
 • 1

  Ujsan

  0 Ujsan

  Denna gång jag gjorde gravtest fick jag göra två gånger då det första visade ett svagt rosa streck och jag kände mig osäker. Idag är jag i vecka 21+3.

  Du kan inte göra så mycket annat än att avvakta och se vad som händer. Prova att göra ett nytt gravtest om 3-4 dagar och se vad det visar.

 • 2

  AnnieLee

  0 AnnieLee

  jag har tid hod barnmorskan på fredag igen, får vi se då annars får jag göra ett nästa vecka sjlv :)

 • När jag fick svagt positivt vid två grav fick jag tyvärr tidigt missfall båda gångerna men som sagt det kan ju vara olika. Lycka till!
 • tycker samma som föregående, altlså försök att ta det lugnt o gör ett test om ett par dagar.

  När jag gjorde mitt test (vilket visade sig i efterhand var i v7+6) så visade det sig med ett svagt svagt streck brevid det starka.. SÅ jag blev då super duper osäker. Bokade tid hos BM, men hon sa att visar det 2 streck så är man gravid.

  Hoppas på det bästa!! :) om ingen lycka denna gång så massor lycka nästa gång :)

 • Jag testade svagt flera gånger under denna graviditet o är nu i v15+4 o mitt foster mår toppenbra i magen
 • Tycker vad man har hört att du borde ha ont/blöda om du får missfall eller på något vis känna av det. Jag föreslår att du inte oroar dig i förväg (är ju förstås svårt) för är det missfall går det ju som inte göra något åt det men du är ju trots allt gravid så glädj dig över det. Lycka till!

 • 7

  carolajni

  0 carolajni

  ja, jag testade svagt hos barnmorskan nästan 6  veckor efter senaste mensen, alltså ca 10-14 dagar efter BIM.

  med mitt första barn visade det inte positivt förrän mars.. o jag hade sista mensen 27 november.. men blev däremot gravid 20 jan.. men iaf.. du kan ha haft sen ÄL :)