Plommonburka

3 Plommonburka

1953 visningar

mammakläder vecka 13

Jag är i vecka 14 nu och börjar känna av min kroppsförändring.

För några år sedan gick jag upp väldigt i vikt men gick sedan ner det. Men jag har haft ganska löst fett och mycket hud på magen efter det. Nu under graviditeten när man svullnat upp så har jag ju det fortfarande men det är ännu mer synligt nu, så jag kan verkligen inte gömma fettet nånstans. Jag kan visserligen ha mina byxor fortfarande men de som satt tajta kan jag inte ha för då får jag en extramage ovanför midjan. Jag hoppas ju att den kommer forma sig till en "mammamage" så snart som möjligt. Men iallafall så kände jag häromdagen att jag bara var tvungen att handla lite kläder inför jobbstarten efter semestern. Jag köpte faktiskt två par jeans, ett i stretch och ett lite tjockare tyg, men det var så kallade mammabyxor båda två. Med resår i midjan. Jag stod länge och väl och provade och funderade men efter att ha gått i X antal affärer utan resultat så var mammakläder det enda jag hittade. Jag kan inte ha kläder i större storlek. Då ser mina ben ut som stockar och det är inget jag trivs i. Däremot överdelar är ju bra i och med dagens mode med tunikor och vida tröjor mm så det hittar man ju som man kan ha på sig långt in på graviditeten.

Men så när jag surfar runt i dag så ser jag att rekommendationen bland "gravidsidor" är att vänta med att köpa mammabyxor. Men vad ska jag göra, om det nu är dåligt väder och jag inte kan ha mina pösiga trekvartsbyxor på jobbet om en vecka? Jag har ett jobb där man är utomhus kanske större delen av dagen och då kan jag inte gärna ha klänning.

Hur har ni gjort? Vad har ni för kläder? Mammakläder? Tips?

8 Svar (äldsta svaret först)
 • 1

  msb123

  0 msb123

  Jag e i v 18 & har kört på tights metsta delen av tiden men även köpt mig ett par mammajeans nu för att inte frysa arslet av mig i vinter =) sen e ju ett hårband i knaphålet en kanon grej oxå om du får på dig jeansen men inte kan knäppa dom. sen har ja använt tunikor av alla dess slag men nu när magen börjat se gravid ut även börjat ha mina tighta tröjor igen =)

 • 2

  catwik

  4 catwik

  Jag köpte mammabyxor väldigt tidigt och har kunnat ha dom hela tiden. Dom är väl lite tighta nu just där byxorna går över i resår. Är nu i v.37

  Köpte ett par svarta och ett par beiga i samma modell från HM med resår över magen som man drar upp till just under brösten. Nu under sommaren har det dock varit mycket enklare med kjolar, klänningar och tights. Bekvämare.

  Om du inte kan ha dina vanliga byxor så borde du nog köpa dig åtminstone ett par byxor. Kolla på tradera med jämna mellanrum så kan du fynda rejält. Annars har HM ganska bra och billigt utbud.

 • 3

  sazdrv

  4 sazdrv

  ja köpte hm:s mjukisbyxor, och de va de ända ja kunde ha hela grviditeten, mina mammajeans växte jag ur runt v 30, dom blev för tajta under magen, men mjukisbyxorna va ju väldigt elasiskt och satt jätte bra, så dom rekomenderar jag iaf! =)

  och som catwik sa tradera är kanon där kan man fynda under 100-lappen! då gör de ju inte så mycke om man får köpa större sen.

 • 4

  Sandrew

  4 Sandrew

  Det verkar va svårt att hitta kläder som passar just ens behov, jag hittade en del på www.lillamirakel.se Då kan man beställa hem och prova i lugn och ro och passar inte något så kan det va värt de 50 spänn det kostar att skicka tillbaks.

  Lycka till!

 • 5

  Maraja

  0 Maraja

  Jag köpte mina mammajeans i vecka 16 mest bara för att det var sååå mycket skönare. Jag är i vecka 37 nu och kan fortfarande ha samma jeans. Sen nu i sommar så har jag använt tajts och klänningar/kjolar mest. När det gäller överdelar så köpte inte jag några mammakläder, för det första så funkar ju "vanliga" tunikor lika bra men sen så tycker jag det är rätt snyggt med tajta tröjor när magen börjar puta :-)

 • 6

  carolajni

  0 carolajni

  det finns ju mammabyxor med låg resår som håller hela graviditeten och även efter du fött ditt barn.. =)

 • 7

  tokie

  tokie

  jag är i vecka 31 nu och jag har fortfarande inte köpt mammakläder :) Tycker de är hutlöst dyra... sen är jag inte så stor heller runt magen.. så mina vanliga mjukisar passar fortfarande så jag kör med dem :)

 • Jag köpte mina mammabyxor igår. är i v 20 idag och kände att mina vanliga kläder spände om magen. fyndade på H&M 2 par jeans med resår som man kan dra upp till under brösten. hoppas kunna ha dom hela graviditeten o dom e ju inte så dyra. 399 kr ;) perfekt o växa i. hehe. nu när de börjar bli lite höst och sen med vintern framöver så kan man ju inte gå i klänningar o tunikor. o ja kan ju inte ha mjukisbyxor på jobbet men e riktigt nöjd me mammabyxorna ;) sjukt snygga. känner du att d e dags o skaffa mammabyxor eller så, gör de tycker jag. alla e ju olika o man kan inte lita mer på internetsidor än på sig själv ;) hehe.