beny35

0 beny35

13843 visningar

Tidig foglossning??? vecka 5

Jag har sedan 7 veckor haft problem med värk i nedre högra delen av ryggen, typ 4-5 cm till höger om svanskotan och en bit upp. Som idrottstjej känner jag inte igen denna typ av värk, känns inte "muskulärt". Inget hjälper, har varit till Naprapat som trodde att jag ev var sned i vänster sida av ryggen, och försökte justera - utan resultat... Det började med att jag märkte att jag blev jättetrött i ryggen när jag stod upp och undervisade efter bara någon timme, och detta brukar inte hända ens på hela dagar. Sedan bärjage jag känna stötvis ilande/molande värk i "punkten" jag beskrev. Känner det både när jag sitter ner och ännu värre när jag ligger ner.

Träning fungerar hyfsat, löpning och skidor känns ganska bra när man håller på, men känns som man får ondare på kvällen efter. Långa promenader är inte alls bra och gör att det värker som attan.

Har försökt få nån ordning på vad det är för fel? Kan det vara foglossning? Jag fick ett mycket tidigt missfall i mitten av november (början av vecka 5), och detta är nästan på dagen då mina ryggproblem dykte upp... Väntar och väntar på att få komma till en läkare med detta, men måste vänta ytterligare 2 veckor till den 12:e jan pga "resursbrist".

Frågor som snurrar i huvudet är nu; kan man få foglossning så pass tidigt, och kan de vara ihållande efter missfallet som för mig? Beskrivningarna av symptomen stämmer så väl nämligen. Känns lite glappt ibland inne i höften och högra knät har börjat säga "klonk" i tid o otid.

Övriga frågor är; ifall det skulle vara inflammatorisk orsak till ryggproblemen - vad är då risken att äta några dagars kur med t ex ipren? Till att börja med undrar jag det  eftersom ju försöker bli gravida igen. Och OM jag nu skulle vara gravid igen (kan testa om 4 dagar) vad är risken då med att ta en iprenkur? Jag har undvikit den typen av preparat i över ett år just pga att vi planerar barn.

Slutligen, om läkaren skulle komma fram till att jag behöver röntgas i höften/ryggen, hur skulle det påverka mina ägg i de fall jag ännu inte skulle ha blivit gravid men är på väg att bli? Hur skulle det påverka om jag verkligen ÄR gravid?

Många frågor att älta och ingen att fråga. Hoppas hoppas hoppas några av er andra här har någon erfarenhet att dela med sig av.

Kram /B

1219 Svar (äldsta svaret först)
 • 1

  Mammisen

  0 Mammisen

  hej

  har inte haft liknande problem men fick dock tidig foglossning under min graviditet. Inget hjälpte utom vila och att  ta det försiktigt - inga pllötsliga rörelser.  Det är bra att du ska komma fram till läkare snart.

  Hade jag varit dig så skulle jag nog hade tagit det bara lite lugnare med motionen och med att stå under långa perioder. Det hjälpte med mina foglossningar.

  Lycka till

  Kram

 • 2

  hozta

  0 hozta

  jag hade oxå ont i ryggen och magen under vecka 6 och 7.

  besökte bm i vecka 9 och fick förklaringen att jag hade känningar av foglossning, och växt värk.

  vila, sitta mycket på rätt sätt och vissa övningar hjälper. Nu är jag i vecka 16 och får bara ont i höfterna när jag har promenerat längre sträckor.

 • 3

  Raooim

  0 Raooim (gäst)

  ivermectin tablets - ivermectina covid ivermectin without prescription