la_girli

0 la_girli

1363 visningar

kan jag ens bli gravid??

för ca 1,5 år sedan tog jag min sista p-spruta och har sedan dess inte använt något preventilmedel. Min mens har inte kommit tillbaka, har inte haft mens sedan jag började med p-sprutan för ca 8 år sedan.
Är det normalt att inte ha fått mens eller någon blödning efter 1,5 år?

Denna månad köpte jag ett ägglossningstest, vilket gav utslag i ca 3 dagar. fortsatte att testa ägglossningen, vilket visade negativt i 1-2 dagar, för att sedan, igår eftermiddag, visa ett svagt positivt streck på stickan.

Det är 14 dagar sedan jag tog det första ägglossningstestet, inte kan jag väl ha ägglossning ännu !?

Jag är desperat efter hjälp men jag vet inte vart jag ska vända mig. Jag o min sambo vill bli gravida, men är det ens möjligt när min menstation inte har kommit? räcker det med ägglossning? har sökt efter svar, men det verkar va svårt att finna. Någon säger att det räcker med ägglossning, andra säger att mensen måste ha kommit.

Jag tog även ett graviditetstest igår som var negativt.  Har dock haft väldiga besvär i 1 vecka nu, med svullna o väldigt onda bröst, uppblåst mage, tryckande illamående, trötthet, yrsel och huvudvärk till o från.

Kan jag va gravid, fast testet visade negativt idag, 2 veckor efter ägglossningen?

OTROLIGT TACKSAM FÖR SVAR, då jag börjar bli orolig över att något är fel..

4 Svar (äldsta svaret först)
 • 1

  six

  0 six

  Prova ett nytt test om ca 3 dagar. Det kan ha varit förtidigt testat.

 • 2

  Misty

  0 Misty

  Det kan bero på vilket märke det är på gravtestet, av de jag använt kan jag rekomendera clearblue. det visade stark positivt samma dag som jag väntade min  mens. ett annat lite billigare som jag köpt via nätet visade inte positivt fören en vecka efter utebliven mens.

  jag tycker du ska ringa mvc i din stad och förklara läget. om inte dom kan hjälpa dig så vet dom garanterat vart du ska vänta dig. lycka till ! kram

 • 3

  Carrou

  0 Carrou

  Som de övriga säger så kan det varit för tidigt att testa, vänta några dagar och testa igen :) Sedan vet jag att det kan dröja väldigt länge innan man får tillbaka mensen efter en p-spruta, min mamma slutade med sin för över 6 månader sedan och har fortfarande inte fått tillbaka sin.. och efter vad jag läst förut, så har jag för mig att det kan ta väldigt lång tid efter man slutat med p-spruta att bli gravid igen, tyvärr :/ men då vet du att det är helt normalt att det kan ta lite tid, flera år i vissa fall.. så det behöver inte alls våra något fel på dig. Du kan börja ta hormontabletter mot oregelbunden mens, då kommer det nog igång snabbare.. lycka till :) kram

 • 4

  poureki

  0 poureki

  Håller med övriga. Vänta och testa igen. Är du inte gravid denna månaden så skulle jag gå till doktorn för att få hormontabletter som Carrou säger för att få igång mensen. Då kan du börja få en regelbunden mens vilket kommer att göra det sååååå mycket lättare för er!

  Lycka till!