nicita

nicita

8780 visningar

Hjälp mig!!!

Rubriken verkar något desperat, men det är väl ungefär så jag känner.
Jag har efter mycket om och men beslutat att sluta med hormontillskott, alltså är helt fri från preventivmedel pga att min kropp reagerat negativt. Tidigare hade jag p-stav i ca 1 år. Sedan september-oktober 2009 har jag inte använt någonting. 16:e december -09 fick jag första mensen efter utebliven mens sedan insättandet av p-stav. Nu har det gått snart tre månader sedan dess och ingen fröken röd har synts till.
Jag och sambon "försöker" bli gravida - vi satsar inte stenhårt men händer det så gör det för det är vad vi vill men vill inte heller stressa på det utan lever som vanligt. Eftersom att jag inte haft mens sedan tre månader så vet jag aldrig om jag är gravid eller om kroppen fortfarande inte återhämtat sig. Jag testar mig varannan vecka men inget plus.
Eftersom första mensen kommit borde väl det innebära att kroppen återhämtat sig efter p-staven och hormonerna? Eller? Jag har hört skräckhistorier om att det kan ta upp till ett år, ibland längre.
Någon som har erfarenhet av det här?
Jag tror min BM börjar bli aningen trött på mina samtal och kommer väl snart att tro att jag är störd. Det värsta är att hon inte har svar på varför jag fått första mensen men att den sen inte fortsatt. Den var ändå "normal" - alltså MYCKET!!! smärta, blödning 5 dagar och var inte "missfärgad".
Snälla, om någon har erfarenhet av p-stav, oavsett vad, så ge mig tips och råd, berätta. Jag börjar få panik över att jag kanske inte kan få barn pga att jag har haft preventivmedel sedan 12 års ålder, i 9 år alltså. (Hade inte med sex att göra när jag började, visste knappt vad det var just då utan det handlade om cystor och smärta, har däremot nu 9 år senare fått reda på att p-piller är döden för kroppen om man haft cystor innan tillsättningen av hormoner)

 

Förlåt om det är svårt att tolka vad jag skriver, är bara så himla trött! Frågan är bara helt och rent om ni har erfarenhet av p-stav och problem att bli gravid efteråt? Och problem överhuvudtaget efter att ha använt preventivmedel. Hur lång tid har det tagit för er att lyckas bli gravida? Vad har er BM sagt? Vad hände med era kroppar? Hur lång tid tog det innan kroppen återhämtade sig?

 

Stort tack på förhand!

1344 Svar (äldsta svaret först)
 • 1

  Babalo

  5 Babalo

  Jag åt p-piller i 10 år och min kropp återhämtade sig på en gång. Blev gravid på första försöket...
  Men det sägs ju att det i snitt tar 8 månader att bli gravid, så man ska nog vara beredd på att det tar ett tag när man börjar försöka...

 • 2

  nicita

  nicita

  Ja, jag har också hört att man kan få vänta lång tid, vilket känns lite trist, inte bara i mitt fall utan över lag. När man väl bestämmer sig så vill man ju att det ska gå fort. Men men, man får väl försöka att inte deppa ihop totalt och hoppas på det bästa helt enkelt.

 • 3

  the_nalle

  2 the_nalle

  Jag har aldrig haft p-stav men har haft p-piller innan jag började med spiral. Men det är oftast i många fall att det tar lång tid för kroppen att åter hämta sig, men sen verkar du väldigt stressad över att bli gravid med, vilket kan göra att det tar längre tid. Det tog ett halvår för mig att bli gravid efter att jag tagit bort koppar spiralen. Jag vet hur jobbigt det är att vänta månad efter månad och bli besviken, men när jag väl släppte på det så "hallå här är jag" Har 6 veckor kvar nu. Men om du inte gillar din BM så bytt så du kan få en bättre som kan svara på alla dina frågor och det finns även andra att prata med på MVC som kurator eller psykolog.

   

  Lycka till