Emmawetterholm

4 Emmawetterholm

13096 visningar

Kan de va mjölkproteinet som spökar?

Min 11 veckors son har nu de senaste krånglat en hel del! Kan börja med att räkna upp de som gör att jag misstänker mjölkprotein allergi iallafall vad folk har sagt till mig kan va varför han är som han är! Han har fått eksem liknande fläckar på kinderna, under ögonen, under hakan och på ögonbrynen som inte vill bli bättre med vad jag än smörjer med! Han har alltid händerna i ansiktet och bökar alltid vid ögonen! Han äter aldrig en hel måltid (flaskmatad och brukar göra 120 som är normalt att äta) han äter la lite i taget och väntar en stund sen vill han ha mer men äter bara lite och så håller han på jättelänge! Han även vill ha mat för han angriper flaskan men så fort han får maten i munnen så skriker han och han vill inte ha nappen heller! Han har magknip som gör att han skriker mycket och det ända som gör så de Släpper något är att få ut fisar! Och ibland gör dom ont Hans bajs är mögelgrönt lösare och ibland senapsgult lösare och han bajsar mellan 4-6 ggr om dagen! Han gör även bajsfisar som bara blir en rand ofta. Han vrider och vänder sig väldigt mycket och det känns inte som om han kan slappna av riktigt :/ Tror ni detta kan va av mjölkproteinet eller något annat? Ska prata med BVC på måndag men är bara rädd att hon ska säga att det Inte är de och att jag bara är en första gångs mamma och oroar mig förmycket :/ Någon annan med barn som har samma problem eller har ett barn med mjölkprotein allergi som kan några fler symtomer jag kanske misser på han?
1877 Svar (äldsta svaret först)
 • 1

  Soetnos

  7 Soetnos

  Min son har mjölkproteinallergi. Hans bajs blev först grönt och kunde både va löst och lite tjockare. Jätte ont i magen och behövde hjälp o fisa. Tillslut slutade han bajsa och vi fick hjälpa till med temp i rumpan. Men sen blev de bara värre. Han bajsade inte på en vecka och vi fick åka in akut. 1177 osv sa att vi skulle avvakta hela tiden innan, även Bm. Men hans tarmar slutade fungera. Min Bm och den läkaren där sa att uteslutningsmetoden är de enda som funkar på så små för testerna stämmer inte förrän dom är några år. Han blev bättre på en gång när vi bytte och jag har aldrig vart så glad att han bajsade!! ;) Som du beskriver de med flaskans att han skriker när han får mat i munnen o så låter mera som nåt gör ont i själva munnen? Och eksem i ansiktet kan bero på kylan eller att han är känslig och de kliar ju så då har han händerna där? Min son fick stora utslag över hela kroppen. Vet inte vart du bor men jag har mycket mjölkfri ersättning kvar hemma. En burk på Apoteket kostar typ 200-300 utan recept nämligen. Ring Bm på måndag och be om recept och ge dig inte även om hon tvivlar! Lycka till!
 • 2

  Hannis

  5 Hannis

  Hej.

  Är jätte olika hur barnen visa allergi på mjölkproteinet. Vår dotter hade både kolik & mjölkallergi. Hon skrek efter varje måltid & hade massor med kramper i magen. Hon åt väldigt dåligt & somnade aldrig efter en måltid då magen krånglade. Hon åt väldigt dåligt också. Dock blev hon super hård i magen så att hon blödde ibland. Hon fick skrika & gråta varje gång hon skulle skita vilket inte var normalt. Hon hade även utslag bakom öronen, även så kom maten upp väldigt lätt.

  När hon började med mjölkfritt så blev det en helt ny unge.

  Fråga kan man alltid göra på BVC, tror inte alls dom kommer bortförklara de.

  Kramar

 • 3

  mammibaby

  2 mammibaby

  Hejsan! Det blir allt vanligare att små barn är känsliga mot mjölkproteiner i början det brukar oftast gå bort. Men symptomen låter nästan lika som för oss när min flicka var liten. Så be om specialersättning så han slipper ha ont det är hemskt :( Min flicka har en multiallergi alltså mjölkproteiner , gluten , och soja å direkt i minsta lilla hon får i sig så blir hon jättedålig. Jag hoppas det löser sig för er men det låter som en mjölkproteinallergi så jag tycker ni ska ta bort de å se om de blir en skillnad :)