villblimamma

2 villblimamma

10047 visningar

Någon som har tips och råd på hur jag lättast blir gravid?

Hejsan!
Jag och min sambo vill ha barn men vi har lite frågor som vi gärna vill ha svar på. Jag och min sambo började försöka i början av januari i år just efter jag slutat med cerazette. Tog ett grav.test i veckan och det blev ett negativt svar precis som jag förutspådde. Barnmorskan som skrev ut mina minipiller sa att man kan bli gravid nästan direkt efter man slutat med cerazette men har även läst på andra ställen att man kan räkna med att det tar iallafall två månader. Och min sambo började direkt klandra sig själv för detta och började tro att det var något fel på honom, har försökt förklara för honom att det nog beror på att min kropp inte hunnit återhämta sig sen minipillerna. Men bara för att han ville att jag skulle ta reda på om det var möjligt att det är något fel på honom så kommer min första fråga här. Min sambo opererades i sina tidiga år pga. av att han hade en utav sina pungkulor nästan uppe i magen och nu undrar vi om det finns någon möjlihet att detta gjort honom steril? Dom sa inget om ifall detta kunde påverka hans försök att skaffa barn när han blev äldre, så det borde fungera va ? Sen så har jag bara en fråga till, är det någon som har några tips på hur man kan göra för att lättare bli gravid? (mat,sexställningar, andra knep...).

Tacksam för svar! =)

 

4 Svar (äldsta svaret först)
 • Hej!

  Det är väldigt olika hur lång tid det tar att bli gravida men allt upp till ett år anses som normalt.

  För att optimera sina chanser så säger läkarna att man bör ha sex varannan dag. De tycker oftast inte att man skall hålla på med ägglossningsstickor eftersom det blir stress utav det hela då. Man skall försöka slappna av och låta naturen ha sin gång. Lättare sagt än gjort

  Om man är orolig att något är fel så kan man alltid gå till läkaren och kolla upp både sig och sin partner. Får man då reda på att allt är ok så brukar "spärren" lossna.

  Chansen att man skall bli gravid vid ägglossning är också väldigt liten så att ha gjort ett försök och att det inte tog är verkligen ingenting att oroa sig för..

  Lycka till i bebisverkstaden!!

  Kram

 • 2

  Carita

  0 Carita

  Hej!

  Vad jag förstår så har ni bara försökt en gång.

  Det kan ta ett tag att bli gravid och ibland så blir man gravid på en gång.

  Med mitt första barn så blevjag gravid på en gång när vi bestämde oss för att bli föräldrar, och med mitt andra barn som jag är gravid med så tog det 6 månader men det slutade tyvär med missfall. Efter missfallet han jag ha en mens och sedan var jag gravid igen och är nu i v.15.

  Men båda dom sista gångerna har jag släppt tanken på att bli gravid och så har jag blivit gravid. Jag vet hur du sitter och längtar efter ett plus jag har varit där som även många andra här. Tror tyvär inte att det finns några "mirakel kurer" till att bli gravid eller ställningar som skulle underlätta att befruktningen skulle ske snabbare. Håll koll på din ägglossning med ägglossningstest om du inte vet när du har ÄL, och så bara försök under den tiden så ska du nog se att du är gravid tillsommaren i alla fall.

  Min kille trodde också att det var fel på honom eftersom han också hade gått igenom en 8 mån lång sjukdoms period. Jag tror att läkarna hade talat om för din kille om det skulla vara svårt för honom att få barn i framtiden, annars skulle jag kalla det en riktigt grov miss i kommunikation från läkare till patient.

  Lycka till

   

 • 3

  fruL

  0 fruL

  Som tidigare skrivits tar det ofta flera försök för att bli gravid. I snitt tar det sju cykler, vilket betyder att en och fjorton är lika vanligt.
  Att det inte blev befruktning på första försöker är alltså inget att hänga läpp över.

  Orsakerna kan vara många, men stress är INTE en vetenskapligt bevisad faktor för att inte bli gravid. Då menar jag "normal" graviditetsstress. Kvinnor som hävdar att de blivit gravida när de "slutat tänka på det" kan lika gärna blivit gravida för att det just den gången gick bra.
  Att ha sex varannan dag är heller inte vetenskapligt bevisat. Mannens spermier tar inte slut och en eller flera gånger om dagen minskar inte chanserna för att ni ska bli gravida. Om mannes spermier är dokumenterat dåliga kan varannan eller var tredje gång vara att rekomendera, men i ett normalfall finns inga skäl att misstänka något sånt.
  Att ha sex i vissa ställningar, att ligga med rumpan högt eller skaffa en hund är heller inte vetenskapligt bevisade metoder för att bli gravid.

  Har du en normal regelbunden cykel finns heller inga skäl att skaffa ÄLstickor. Ägglossningen inträffar i normala fall cirka två veckor före kommande mens, så vet du hur lång cykel du har är det bara att räkna dagarna. Vill du vara riktigt säker kan du självklart köpa ägglossningstest.

  http://www.niomanader.se/content.asp?ID=15
  Här är en länk på lite olika saker ni kan tänka på för att optimera era chanser, men någon dunderkur finns det tyvärr inte. Det mest rekomenderade är att ha ett regelbundet oskyddat sexliv och framför allt kring ägglossningen. Tålamod är bra att ha också.

 • 4

  jiongrui

  0 jiongrui

   hej, om ni inte har nånting fel, ni måste koppla av!!!! försök tänka inte på barn. Jag och min sambo började i Juli, testade ägglössning, åt vitaminer, men fick ingenting.Den fjärde  månaden, jag tänkte att jag skulle bara låt det bli, jag badade ganska ofta, och vi hade sex bara en gång, nu jag är i 15+3.

  Lycka till!