Emmawetterholm

4 Emmawetterholm

2814 visningar

4 dagars gammal omättlig

Min son föddes för 4 dagar sen och han har ej velat amma, jag pumpar för att få igång bröstmjölken så ja kan ge han det med men nu är det enbart ersättning och de pyttelilla jag får ut også. Men han värkar omättlig... Han får 60 ml åt gången och driker upp allt med god aptit men inte ens efter en timma vill han ha mer, kan gå 30 min så vill han ha mer, man ser att han slickar sig om munnen och gör alla tecken för att han vill äta så fort han ätit nästan... Matar han som en tok men han blir ju aldrig mätt... Kan man övermata? Han spyr ej upp någon mat och han vägde 4475 gram när han föddes så mer mat behöver han ju! Han är inte snuttig då han spottar ut nappen och vi ger tillbaka den några gånger för att va säker på att det Intr är nappen han vill ha. Har någon med haft/har ett sånt barn som bara äter och äter?
8 Svar (äldsta svaret först)
 • 1

  pygmepuff

  5 pygmepuff

  det är väl typ de ända de gör i början :) Deras magar är ju inte så stora så de måste fylla på hela tiden

 • 2

  Tebbo

  7 Tebbo

  Jag tyckte de kändes som att våran dotter åt 24/7 i början, sambon fick nästan mata mig för att jag skulle få äta ens. Men jag helammar flickan och vet inte alls hur de är när man ger ersättning.:/
 • I början äter de nästan non stop dygnet runt. Och man kan inte övermata. Visar bebisen hunger är han hungrig. Eventuellt överskott rinner ut igen :)
 • 4

  jvsm

  5 jvsm

  min son hängde i tuttarna 18h per dygn första dagarna, blev inte mätt alls, blev ersättning, och då äntligen blev han lite lugnare och sov lite. Han åt minst en gång i timmen första månaderna, numera var tredje timme (5 månader gammal). Vissa barn är hungriga, andra sover. Alla är olika. :-) 

 • Gud va skönt att höra :) sambon tycker ja förmatar han och kommer göra han fet... Men då behöver ja inte oroa mig för att ja ger förmycket :)
 • 6

  jvsm

  5 jvsm

  Emma: Min sons kurva började peka uppåt när vi bytte ersättning (10 veckor gammal var han då ungefär) men innan låg den normal, och nu när han börjat med smakisar och mat har den dalat igen. :-) Det mesta av bebishullet försvinner dessutom när de börjar gå/springa. :-)

 • 7

  Catta2

  4 Catta2

  Lyssna m BVC , titta på vikt kurvan. Hörde att när dom föds så är magsäcken lika stor som en fingerborg. det tar flera dagar innan mjölk produktionen kommer igång. Drick mycket o banta inte. Gör inget att bebisar får hull dom gör av m det sen
 • 8

  Jackan86s

  5 Jackan86s

  det blir ju lite tydligare om inte du ammar, ammar man så ser man ju inte hur mkt som kommer och då tänker man inte på det på det viset, man vet ju att dag 3-4 där så börjar de verkkligen komma igång, så för guds skull, ge de nyfödda mat! ;) att tänka på att bebisen ska bli fet e lite galet, låt bvc sköta det ;)