Mrs Em

5 Mrs Em

6294 visningar

Jobb fråga? vecka 14

Jag går på ett vikariat som för några veckor sen blev förlängt året ut vilket känns jätteskönt eftersom bebis kommer i slutet av november.. Men! Min chef vill även förlänga under nästa år oxå, dock är inga papper klara än. Men, nu har jag inte berättat att jag är gravid än, jag har tänkt å göra det framöver. Nu är jag mest orolig hur det blir för mig nästa år, de är jättenöjda med mig men man vet ju aldrig om hon ger tjänsten t nån annan bara för att jag är gravid!! Någon som varit i en liknande sits? Och hur har det gått för er när ni berättade för chefen att ni var gravida?
1258 Svar (äldsta svaret först)
 • 1

  catja

  5 catja

  Man ska ej kunna bli nekad jobb bara för att man e gravid. Är du omtyckt o dom är nöjda med dig så löser säkert din chef detta på något sätt. Du ska ringa ditt fack, dom vet allt o vet även vad du ska göra o säga till din chef. Så ring dom så blir allt s rätt som de kan bli.
 • Försök få till en förlängning så fort som möjligt. såklart får de inte diskriminera dig för att du är gravid, men då väljer de ju helt enkelt bara någon annan vikarie om det nu inte är så att du är först i nå typ av företräde på den tjänsten. Så antingen chansar du och berättar att du är gravid eller så försöker du få till tjänsten där innan du berättar. Jag fick inte ett långvikariat som jag var tilltänk på för att jag var gravid eftersom att vikariatet gällde även under tiden som jag skulle vara föräldraledig.

 • 3

  Jessis

  2 Jessis

  är du tidigt i grav kan du ju låtsas att du inte visste när det sen kommer fram... vet att man inte få diskriminera men tror ändå det händer då och då....