darling

2 darling

1775 visningar

I Vilken vecka berättade ni? vecka 8

Som rubriken lyder så undrar jag i vilken vecka ni var gravid i när ni berättade för allmänheten? Jag tycker att det är riktigt jobbigt att veta såhär tidigt och inte kunna säga till nån.. Risken för missfall blir ju inte större för att andra vet, men man vill inte behöva förklara för alla heller om det skulle gå fel.
9 Svar (äldsta svaret först)
 • 1

  josefin91

  5 josefin91

  För familjen och dom närmaste vännerna berättade vi direkt, jag kände att jag hellre vela ha deras stöd om det skulle bli missfall, o även dela den där enorma lyckan man känner i början med några. 

  För resten gick vi ut med det efter ultraljudet som jag gjorde i vecka 13

 • 2

  Caline

  5 Caline


  Gjorde samma som föregående.

  Dock har jag inte gått ut med det på facebook m.fl. än, då jag anser att de som står mig närmast vet redan, de övriga får väl se tids nog :P

 • 3

  darling

  2 darling

  Tack för era svar! Vi har inte berättat för familjerna än, killen vill se ultraljudet först och se att det verkligen finns något där. Får göra vul om 2 veckor, så kanske berättar för dom närmaste då! :)
 • Vi gjorde som så att vi väntade till efter kub testet som vi hade i v 12 ....när det såg bra ut där gick vi ut med det till familj och våra närmaste vänner den helgen.. Sedan veckan efter till jobbkollegorna och sist via facebook så våra kusiner också skulle få veta det från oss....va jobbigt att vänta så länge eftersom vi tidigt hade fått vårt plus (v4) Men ni gör det ni tycker känns bäst..kan vara skönt att närmaste vet ifall så ni har deras stöd genom allt...vi tyckte det kändes bättre natt berätta när vi visste att allt såg bra ut för då kunde jag vara mer avslappnad och njuta utav det hela till 100% Oavsett hur ni gör..lycka till! :)
 • 5

  Liinda85

  5 Liinda85

  Första gången jag var gravid berättade vi i v 12 för familjen och de närmaste vännerna. Några dagar senare fick jag missfall och det var så himla jobbigt att behöva berätta för alla vad som hade hänt. Min sambo fick ta på sig det. Nästa graviditet ville vi göra ett ultraljud innan. Vi gjorde ett i v 9. sen började vi berätta för några. De andra fick veta efter v 12. Den här graviditeten har jag bara berättat för de närmaste än så länge. Har inte gjort nått tidigt ultraljud så de andra får veta näe vi vart på rul.

 • V 12
 • 7

  mamma1993

  7 mamma1993

  Jag och min pojkvän kom ut med det i vecka 12. :) lycka till

 • 8

  darling

  2 darling

  Många verkar gå ut med det i vecka 12, vi har fått gjort ett UL och allt såg bra ut. Det syns ju lite snabbare med andra barnet har jag märkt. Och jag skulle ju gärna vilja berätta innan magen berättar det själv haha. Får se hur vi gör. Jag vill bara inte gå ut med det för tidigt utifall något skulle gå snett. Hur mycket minskar risken för missfall vid vecka 12, någon som har koll? :)
 • 9

  Rebecca89

  4 Rebecca89

  Jag berättade för allmänheten efter RUL i vecka 19-20. Men sen berättade jag för familjen och bästa kompisarna tidigare :)