Babalo

5 Babalo

6213 visningar

Hur mycket bör barn dricka?

Det finns ju direktiv för oss vuxna. Ca 2 liter per dag vid normal aktivitet. 3 liter om det är varmt eller vid fysisk ansträngning. Nåt sånt har jag hört. Vad gäller för barn??? Ska till Thailand i februari. Jag åker med mina två små som är 1 och 3 år (väger 11 respektive 14 kg). Och då det är varmt så måste dom dricka mycket mer än hemma. Men finns det någonstans rekommendationer om HUR mycket de bör dricka? Kanske någon tabell som visar rekommendationer baserade på barns vikt och utomhustemperatur till exempel?
1057 Svar (äldsta svaret först)
 • 1

  dagsigen

  4 dagsigen

  Låt barnen ha tillgång till dryck hela tiden så dricker de när de är törstiga.. Svårt att tvinga i barn vätska! :) glöm inte att ta med vätskeersättning, värmen gör ju gärna magen lite i obalans och på små barn går det väldigt fort när de blir uttorkade vid diarré/lös mage.. :)
 • 2

  Meduzzza

  5 Meduzzza

  Tycker du de dricker för lite är frukt alltid bra :-) både vätska o gottigt :-)
 • 3

  L4c0st3

  5 L4c0st3

  Har varit utomlands med min dotter 3 gånger förra året, alla semestrar på varma ställen. Hon var 10 mån, 12 mån, samt 13 mån under resorna. Försökte se till att hon drack så mycket som möjligt, ge barnen dryck som de gillar om du blir orolig. Frukt är bra som nån skrev vilket finns i mängder i thailand ju och isglass tex :)

  Vätskeersättning hade vi med oss men hade ingen användning av det alls då det smakar skit och ska drickas inom en viss tid innan man måste göra ny! Lätt att tvunga en unge att dricka en viss tidpunkt och mängd :p

  Blir sjukt avis då vi alltid brukar åka i januari men har köpt nytt hus så vi hoppar detta året!

  Kommer säkert gå super! Ha en härlig resa!