tessan1984

4 tessan1984

7836 visningar

Havandesksapsförgiftning vecka 33

Dom misstänker att jag har havandeskapsförgiftning, va uppe hos läkaren igår för kontroll då jag har högt blt o ont i huvudet. Igår låg blt 145/90 och så hade jag 2+ i äggvita, jätte svullen, ont i huvudet. Jag ska på en kontroll idag hos bm o har jag fortfarande högt blt o äggvita i urinen så kommer jag bli inskickad till förlossningen för ytterligare kontroll o eventuellt inlagd. Är det någon här som har haft/ vet nån som fått åka hem igen fast man har havandeskapsförgiftning eller måste man vara kvar tills bebis är född? och vet nån vad de är för behandling mot de? Är ju bara i v 32+3 så känner att de hade varit bra om bebis vill stanna lite till i magen .
1517 Svar (äldsta svaret först)
 • 1

  ida_bebis

  3 ida_bebis

  Jag hade det då jag var i v 34+ och jag blev inlaggd och låg inne i 1vecka innan jag tjatade till mig att få åka hem pga att mitt lågavärde inte blev bättre då jag inte kunde slappna utav på lassa.

  Men man får inte gå utan är liggandes hela tiden, dom tar prover minst 1gång per dag men någon spc behandling får du inte. dom kommer ge dig medicin för att bebisens lungor ska utvecklas snabbar om H*N får för sig att komma tidigare och skulle du få värkar/kraftiga sammandragningar så kommer dom att stoppa dessa.

   

  Jag fick värkar under hela veckan som jag låg inne så dom stoppade upp dem varje dag. Sedan vecka efter då jag var i v35+ så föddes min son.

 • 2

  varginnan

  5 varginnan

  Jag har hört att ända botemedlet är att förlösa bebisen! De ger som sagt sprutor för att skynda på lungorna! Sen får man ibland magnesium mot höga blodtrycket! Om de anser att du har det får man inte ligga så länge med det då det kan ge dig krampanfall, stroke m,m Lycka till nu och hoppas att dina värden e bättre i dag! Hör gärna av dig så vi får veta hur det går för dig! Håller tummarna för dig! Lycka till!!
 • 3

  Nznyvd

  0 Nznyvd (gäst)

  ivermectin 3mg for lice - ivermectin human ivermectin 0.5 lotion