angel93

5 angel93

1573 visningar

skut till föelossning med ctg men.. vecka 27

Fick åka in akut till föelossningen i skövde i söndags pga smättor och täta sammandragningar samt rosa flytning. Dom gjorde ett ctg som tog.nästan 1.5 timmar om inte mer.. bebisens hjärtrytm gick ner från 185 slag/min vid små sammandragningar och mellan 55-95 slag/ min vid ordentligt starka sammandragningar och stod stabilt på 145 slag/min då jag ej hade sammandragningar.. men när barnmorskorna och läkarna satt i kontroll rummet och studerade kurvorna kommer dom in lite halvspringandes i rummet när ctg kurvorna är klara att jag direkt ska förflyttas in för ett ultraljud för att kolla livmodertappen genom vul pga att jag har 5min mellan varje liten sammandragning och krsftiga sammandragningar var 10e minut.. så vul var akut nödvändigt enligt barnmorskan och läkarna och när dom kollade och mätte så var tappen 3 cm lång och helt sluten så den tog ej skada av dem intensiva sammandragningarna. Bebisens huvud ligger lågt ner precis vid öppningen (huvudet nedåt) så vi fick en godkänd kurva men vi måste vara väldigt uppmärksamma eftersom jag själv är född i v.23 så finns tydligen en väldigt stor risk att vi föder tidigt! Jag känner inte att jag kan slappna av.. krsftiga sammandragningar gör att de gör ont och trögt med andningen och dels att bebis hjärtrytm faller så fort.. men enligt läkarna tar bebisen ej skada av sammandragningarna? Om hjärtrytmen faller är det väl.något.negativt? Ja är rädd att barnet ska ta skada!! :(
3 Svar (äldsta svaret först)
 • 1

  carro_gbg

  7 carro_gbg

  Läkarens utlåtande är nog säkrare än våra.. Lite på dem... Vad ska vi annars ha dem till.
 • 2

  jvsm

  5 jvsm

  Håller med föregående, lita på vad läkarna sa till dig. Visst är det läskigt när bebisen har oregelbunden hjärtrytm men om den var stabil när du inte hade sammandragningar mår ju bebisen bra. Försök nu vila och slappna av så din bebis stannar kvar ett par veckor till. :-)

 • låg inne med ctg kurva för två veckor sedan och min bebis hade också jätte hoppande hjärtrytm och jag frågade angående detta och det är inget ovanligt eller konstigt då bebisen blir lättpåverkad av om mamman och sig själv är stressad/viloläge och rör på sig då kan de skilja sig väldigt mycket! 
  som sagt oroa dig inte för hjärtrytm för om läkarna tyckt de va ovanligt och konstigt hade dem absolut gjort något åt de :)