elvan91

5 elvan91

19527 visningar

framåtvänd i bärsele?

Hur står ni i frågan om man ska ha bebisen framåtvänd i en BABYBJÖRN bärsele?

(kom inte och prata om ergonomiska bärselar, att babybjörn är inte alls bra osv, jag har en babybjörn och den ställer jag frågan om)'

Hade babybjörn kortare stunder när Theon var liten t.ex till tvättstugan eller när han inte ville vara i vagnen i liseberg osv. 

hade INGEN aning om att man kunde ha framåtvänd i MIN bärsele .. (tydligen kan man det i alla, men fattade inte att man skulle vika ner nackstödet :P så nu såg jag att det gick)

 

och nu undrar jag om man har honom framåtvänd i bärselen, kan det göra nån skada? hur länge max? vad ska man tänka på?

 

slänger in frågor och svar från babybjörns hemsida så ni inte ställer samma fråga som jag har läst.:

 • Jag läste i ett forum på nätet att bärselar kan orsaka höftdysplasi, stämmer det?

  Nej. Ditt barn kan inte få höftdysplasi eller höftluxuation genom att bli buren i en bärsele. Höftdysplasi eller höftluxuation är något som är medfött hos ett barn och fastställs medicinskt genom en läkarundersökning. Att bärselar skulle kunna orsaka höftdysplasi är en feluppfattning utan vetenskaplig grund, vilket också bekräftas av ledande barnortopeder. 
  Läs mer om barnläkarna och vad de säger om höftdysplasi och bärselar.

 • Finns det risk för ett ohälsosamt tryck på barnets genitalier när han blir buren framåt i BABYBJÖRN Bärselar?

  Nej, det finns ingen sådan risk. Alla våra bärselars konstruktion (rätt stöd för nacke, huvud och rygg) tillsammans med ett barns tyngdpunkt och kroppsproportioner, gör att barnets vikt inte enbart läggs på sittdelen, utan fördelas även över bärselens ryggdel samt huvud- och nackstöd. Detta i kombination med ett barns låga kroppsvikt, gör att inget obekvämt eller farligt tryck uppstår. BabyBjörns mättester utförda tillsammans med barnläkare bekräftar också att detta gäller med eller utan blöja. 
  Läs mer vad barnläkarna säger om barns utveckling och bära i bärsele.

 • Jag läste i ett forum på nätet att det inte är bra för barnet att bäras framåtvänt i bärsele, stämmer det?

  Under ditt barns första månader ska du inte bära ditt barn framåtvänt eftersom nackmuskulaturen inte är tillräckligt utvecklad hos ett så litet barn. Dessutom är kropps- och ögonkontakten mellan er viktig under dessa första månader. Men, vid ungefär fyra månaders ålder är det enligt barnläkare och barnpsykologer, helt naturligt att barn vill och försöker vända sig om då de börjar intressera sig för vad de ser runtomkring sig. Vad gäller barnets fysiska utveckling och positionen för t.ex. rygg, höfter och genitalier, menar barnläkare och barnortopeder att ett barn i denna ålder utan problem kan bäras framåtvänt, så länge hon eller han stadigt kan hålla upp sitt huvud själv. 

1310 Svar (äldsta svaret först)
 • Testa och se hur han reagerar :) Vissa barn vill ju vara framåt i både vagn och sele tidigt. Sen behöver man ju inte ha de så jättelänge i början, men jag hade absolut testat kortare stunder. Om det är i en lugn omgivning, eller t.o.m. hemma så spelar det ju absolut ingen roll. Det är väl främst i stökiga omgivningar eller där det finns en massa nya intryck man ska vara lite mer försiktig och hellre ha barnet mot sig. Men alla barn är väl olika där också! Du känner ditt barn bäst :)
 • 2

  Cvmvju

  0 Cvmvju (gäst)

  ivermectin lotion 0.5 - stromectol ebay ivermectin 12 mg
 • 3

  Dntcbd

  0 Dntcbd (gäst)

  ivermectin 0.5 - ivermectinep ivermectin price uk