ana-s

5 ana-s

7962 visningar

kan man redan känna av symptom? vecka 6

hej,

jag vet att alla säger att man ska försöka "inte tänka på att bli gravid" när man försöker bli det. men kom igen, hur lätt är det?
jag och min sambo har nu försökt ganska länge å få barn. första gången jag blev gravid märkte jag det tidigt, redan en och en halv vecka efter ägglossning, tog ett test, som visade svagt positivt. två tester efter det visade också positivt fast svagare. i vecka 6 fick jag missfall.

vi fick veta att det var lugnt att köra på redan kommande ÄL, så det gjorde vi. till våran stora förvåning blev testet positivt, emn bara ett. exakt samma dag, i vecka 6 fick jag missfall igen.

nu bestämde vi oss för att vänta en mesnscykel, vilket vi har gjort, och har prickat in ägglossningen. i tisdags, och fredag passade vi på. det är ju inte många dagar sen... så tills nu har jag försökt att inte tänka på det, och det har jag inte så mycket heller. men idag börjar det kännas lite konstigt i dom endre regionerna, lite svullet. även att jag får väldigt mycket gaser i magen (vilket jag fick vid dom andra 2 graviditeterna väldigt tidigt) men till frågan, rent faktamässigt, är det väl inte möjligt att jag redan skulle kunna kåänna av det fysiskt, ifall jag nu skulle ha blivit gravid.? rent praktiskt borde jag knappt vara gravid än isf. är det bara ens psyke som spelar en ett spratt??

bör kanske tilläggas att jag har lidit av anorexi i många år (är idag frisk)  men har fortfarande lite svårt för att hålla vikten, inte för att jag inte vill, men inte kan, är 158-160 cm,  lång, och väger 45-47 kg. kämpar hela tiden för att nå ungefär 50, men utan resultat. har rökat och snusat, men har slutat. äter järn och folsyra sen några veckor tillbaka (gjorde jag vid förra graviditeterna också)

jag förstår inte riktigt, för 2 missfall på raken känns ändå lite konstigt. är ju livrädd för att det ska hända vid nästa graviditet, båda missfallen skedde dagen innan jag gick in i vecka 6, exakt. lite konstigt det där.

alla säger ju att et är kroppens sätt att rensa bort det som blivit fel. men har även hört av en bekant, följande teori-; om jag och min sambo har väldigt olika blodtyper, så stöter min kropp bort fostret tidigt i graviditeten. men att man kan få en spruta mot det, eller något liknande, låter lite underligt, någon som vet ? har inte fått nån som helst information varken från barnmorskan (där jag var efter mf 1, eller akut gyn där jag var eftger mf2. enda dom sa var "gå hem å vänta ut det" plus 2 värktabletter i handen...

ojoj vad långt inlägget blev, tacksam för svar iaf!!

MvH/Ana

1394 Svar (äldsta svaret först)
 • 1

  Irina

  0 Irina

  Hej,

  det är inte blodtyp, dvs blodgrupp som är avgöradne. RhD faktorn som spelar roll, t.ex blodgrupp A RhD+ eller A RhD-.

  Rh-systemet kan skapa problem vid graviditet då RhD negativ mamma bär på RhD positivt foster. I kvinnans blod kan antikroppar bildas mot barnets röda blodkroppar. Vid svåra fall finns en risk att fostret skadas. Barnet kan då födas med allvarlig blodbrist och det finns risk för hjärnskador. Därför måste ibland barnets blod bytas. Genom en förebyggande åtgärd, RhD-profylax, förhindras i hög grad en RhD-immunisering. Därför behöver det numera bara göras blodbyte på ett fåtal barn.

 • 2

  Uezhik

  0 Uezhik (gäst)

  buy ivermectin - ivermectin 500mg buy ivermectin for humans australia
 • 3

  Jantyf

  0 Jantyf (gäst)

  ivermectin 500mg - ivermectin purchase cost of ivermectin medicine