PumaEms

0 PumaEms

2238 visningar

Dela upp föräldraledighet vecka 26

Hur har ni delat upp er föräldraledighet mellan pappa/mamma?

7 Svar (äldsta svaret först)
 • 1

  PumaEms

  0 PumaEms

  Jag har inte lärt mig det där än hur man ska göra, men Miqkaela - hur många dagar blir det som du resp din sambo kommer vara hemma av de 240 dagar man har tillsammans?

 • 240 dagar i var. Jag kommer vara hemma de första månaderna sen drar jag ut på jobbet igen och gubben min kommer vara hemma hela sin tid. Som då innebär ett år ungefär. Sen de dagar som jag har kvar, som då är många :) kommer jag ta ut  de dagar jag inte jobbar.

 • 3

  scrollan

  3 scrollan

  Miqkaela- Tror inte man får ta ut bara lördag-söndag, utan det måste var fre-lör-sön eller lör-sön-mån. Sa dem iallafall på försäkringskassans infoträff.

  Det är ganska svårt att planera nu hur man ska dela upp dagarna, men jag och min sambo har tänkt att dela rakt av. Men får som sagt se hur omständigheterna ser ut runtomkring sen när liten har kommit.. :) Tycker det känns jättekul att min sambo vill ha halva tiden..

   

 • 4

  mamma89

  0 mamma89

  Vi vet itne riktigt hur vi ska göra eftersom min kille kör lastbil och ibland kan vara borta 5 dagrt i streck och inte bara kan ta ledig.. så kan vi inte riktigt planera.. vi få se hur vi gör..

 • 5

  OoY

  0 OoY

  Jag kommer mest troligt ta ut de flesta dagarna eftersom sambon pluggar. Och mest troligt tar han ut sina dagar under sommarmånaderna när det inte är några csn-pengar. Sen får man se hur det blir när det väl är dags. Det känns som en evighet tills dess.

 • 6

  Liza-79

  0 Liza-79

  Vi ska ta ut 5 dagar i veckan, vilket gör att föräldradagarna räcker längre såklart (max är ju 7 dagar i veckan). Så jag kommer vara hemma ca. 9 månader och min man ca.7 månader. Vi hoppas det kommer vara bra och funka bra för oss...

 • 7

  Leijne

  0 Leijne

  Min sambo ska ta ut en dag i veckan det första året. Jag ska givetvis vara hemma då med. Men tar själv inte ut något innan efter det året. Hur mycket vet jag inte, 3 dagar i veckan kanske.
  Att jag tar den största delen beror inte på att han inte vill vara hemma med kotten. Bara att det funkar bäst för oss.