anna1990

5 anna1990

1304 visningar

5 månader sover dåligt!

Hejsan! Min andra son på snart 5 månader sover verkligen jätte dåligt på nätterna! & har iof gjort det sen han föddes. Han vaknar efter ca 4 timmar första gången & vill ha mat, sen efter 2,5-3 timmar andra gången / & 3:e gången! Då jag har två barn & min sambo jobbar natt har jag nästan ingen möjlighet/ork att försöka få han "härda" ut längre mellan måltiderna då jag ofta är så trött plus att min andra son vaknar av att lillebror är ledsen såklart. Sen äter han lätt upp ca 120 ml ersättning innan han somnar om. Vi har börjat med lite smakprover på dagarna men inte mycket, dock får Vi aldrig i han mer än max 150 ml ersättning per mål, en 5 månaders ska väl helst äta mer än så per måltid? Han är absolut inte underviktig! Men antar sömn & mat hänger ihop en del.. Om ni har något tips på hur jag får han äta mer på dagen eller tips om sömn så dela med er! Vet att välling ska hålla dom mättare, men det står ju från 6 månader på alla, har läst på nätet att vissa börjat vid 5 månader, är de ok eller bör jag rådfråga BVC?
5 Svar (äldsta svaret först)
 • 1

  minna

  5 minna

  Äter han endast ersättning? Amning är lättare att sköta nattetid..osäker på om det är så stor skillnad med mättnad mellan ersättning o välling.. Skulle fortsätta låta honom bestämma vad gäller mängd o tid emellan, såsom du gör, de brukar veta vad de behöver! Sedan plötsligt sover de längre! Alla perioder är korta o man får helt enkelt följa sina barn! Lycka till!!
 • 2

  pygmepuff

  5 pygmepuff

  han är ju bara fem månader? låter inte som nåt ovanligt sömnmönster

 • 3

  Cissii13

  7 Cissii13

  Jag rycker hans sovmönster låter jättenormalt för en 5- månaders! Han sover mycket bättre än vad min pojk gjorde i den åldern och han va också normal :-) Jag skulle definitivt undvika välling, det är bara tom energi i jämförelse med ersättning där de ju får alla näringsämnen de behöver. Och är han normalviktig så är 150 ml jättebra! Finns inget mått på hur mkt de ska äta, man får gå efter om de är glada/ ledsna eller normal-/underviktiga.
 • Jag tycker som de andra, att det låter som ett helt normalt sömnmönster! Han sover ju bra om han sover 3-4 timmar i sträck :)
 • 5

  tove88

  5 tove88

  Jag förstår om du känner dig frustrerad. Det är frustrerande när barnen inte sover, speciellt när syskonet också vaknar. Men som de andra säger så är det ett bra sömnmönster för en 5-månaders, även om man gärna önskar sig hela nätter, eller halva åtminstone. Jag vet, min första vaknade var TIONDE minut. Man blir galen. Försök att sova på dagarna om det går. Ta hjälp ett par timmar och sov. Gör det som går så att du orkar med nätterna. Sömnen kommer att förändras, även om man kanske inte tror det just i stunden, men det kanske tar lite tid och då är det viktigt att du tar tid för dig själv att sova. Ta hand om dig! Kram