stinaa

2 stinaa

6607 visningar

Bröstmjölkläckage.... vecka 34

Hej...

Jag vet att det är vanligt med bröstmjölkläckage under graviditeten och det hade jag även när jag väntade pojken jag har idag. Men min fråga är....

Under förra graviditeten läckte det genomskilning sötklibbig vätska ut brösten under graviditeten. Det var först precis i slutet det började gula på sig regält och bli råmjölkfärgat det som kom... Nu läcker jag råmjölkfärgat diredan i v 34+4 (själv har jag aldrig riktigt trott på denna datering för det stämmer inte alls med mens osv  men det är vad de daterat mig till) Kan det va så att jag faktiskt börjar närma mig förlossning hyfsat snart??  har även börjat få mer ont i blygbenet, magen har redan sjunkit å det trycker mer och mer neråt.. vad säger ni?? eller brukar man kunna läcka mer råmjölksliknande flera veckor innan bf?

5 Svar (äldsta svaret först)
 • 1

  CelieH

  4 CelieH

  Jag väntar mitt andra barn och upplever samma sak som du. Är själv i vecka 35+5 och redan i vecka 33+ började min mage sjunka och mjölken blev gul tidigare än sist. Kanske är det så att allt går lite fortare när man är omföderska än första gången, kroppen känner igen vad som händer.

  Tycker även att en sån sak som ondare förvärkar kom mycket, mycket tidigare denna gång än förra. Har gått med det i flera veckor nu och börjar tröttna rejält.

  Tyvärr har jag inga raka svar på dina frågor, mer än att jag känner igen mig i det du skriver.

 • 2

  stinaa

  2 stinaa

  Mer förvärkar å sammandraningarmycket tidigare är vanligt säger bm. Ju fler barn man fått ju mer sammandragningar tidigt.. Koppen behöver träna mer och mer efter varje barn påstår det.. Tycker det borde va tvärtom.. Kroppen borde lära sig mer och mer efter varje gång å träna mindre men tydligen är det inte så.. Nu har jag fått svar på en annan sida av den tjej som är i v 18 å hon har redan nu råmjölk.. Frågan är lite då är hon förstfödeska? och är det verkligen den där mörkgula råmjölken? För första barnet jag väntade så tyckte jag också det såg gult ut men när jag sedan såg råmjölken på riktigt så var det inte alls gult i jämförelse.. Men denna mjölken som kommer är verkligen mörkgul.. hmmm.. knepigt detta.. Vi får helt enkelt vänta å se... Vill bara inte nåt händer i helgen när gubben är i kalmar å jag hemma med 2åringen..

 • 3

  CelieH

  4 CelieH

  Den stackars livmodern kanske måste träna mer pga att den blivit uttöjd redan, vad vet jag? Men det känns kanske som det mest logiska, för jag håller med dig, den borde känna igen vad som händer och träna mindre ;-)

  Det med råmjölken känner jag verkligen igen i mig själv, den är mycket mer mörkare, eller gulare denna gång än första gången.

  Redan råmjölk i vecka 18? Det hade inte jag denna gång, det kom senare ändå och om hon dessutom skulle vara förstföderska så låter det ju lite konstigt, men å andra sidan är inga graviditeter lika, så det kan mycket möjligt vara lika normalt som onormalt.

  Hoppas din förlossning väntar. Själv är jag orolig att den drar i gång under tiden jag är förkykd (vaknade imorse med ont i halsen).

 • 4

  pygmepuff

  5 pygmepuff

  när mjölken kommer är nog olika, jag fick råmjölk rätt tidigt, runt v 15 typ. Å det var första barnet

 • 5

  Vicky1986

  2 Vicky1986

  Hej jag är gravid i 28+0 idag och för två dagar sedan började ja läcka en väldigt gulaktig vätska. Är mitt första barn så ja vet inte hur de ska se ut eller hur de ska vara. men kommer inte hela tiden å mellan varven är de en klar vätska som kommer..

  Är de nära Förlossning om den är gul?