JohannaS86

5 JohannaS86

11133 visningar

Blodblandad flytning v 41? vecka 41

Hej! Har en liten fråga jag hoppas kunna få hjälp med :) är i v 41 och igår efter att vi haft sex fick jag några förvärkar, som sedan avtog. Dock känner jag fortf att jag har ont i ländryggen. Nu när jag va på toaletten märkte jag att jag fick en blodblandad flytning, mörkrött blod blandat med slem, (utsäkta beskrivningen) :P tror en del av slemproppen lossnade för några dagar sen men då var det bara en stor slemklump. Min fråga är alltså om detta me e en del av slemproppen eller ngn form av teckenblödning? Vad händer nu? Ska man bara avvakta inför nästa tecken? Haha. Hoppas bebis vill titta ut snart :)
9 Svar (äldsta svaret först)
 • Det skulle kunna vara en liten teckningsblödning blandad med slem, men kan också bero på att ni hade sex och att du fick en liten blödning av den orsaken. Förlossningen är ju nära förestående, så det börjar säkert hända saker snart :)
 • Tack för ditt svar! Trodde ju man skulle få blödningen i samband med sex och inte dagen efter, o d har inte hänt innan heller så blev lite fundersam pga det haha. Håller tummarna att det drar igång snart. Tack :)
 • 3

  Mille87

  5 Mille87

  När min dotter föddes nu i maj, så började förlossningen med rosa flytningar och förvärkar. Jag hade slemmiga flytningar från och till under hela graviditeten, så slemproppen lossnade nog i omgångar men den kan ju återbildas också. Det är nära för dej hur som helst, så hoppas det drar igång snart om det inte redan gjort det :)

 • Tack för svar! Vad intressant att läsa om andra som varit i samma sits :) Mille87: hur lång tid tog d för dig från d att du fick rosa flytningar o förvärkar tills allt drog igång på riktigt o dottern föddes? Har haft några förvärkar nu på kvällen o pyttelite rosa/blodblandat på pappret ikväll med. Hoppas hoppas! :)
 • 5

  Mille87

  5 Mille87

  På förmiddagen märkte jag de rosa flytningarna som fortsatte under hela dagen. Hade förvärkar till och från, men vid 17.30 märkte jag att de började öka i styrka. De kom fortfarande oregelbundet då. På kvällen vid 21 ringde jag till förlossningen och sa att jag trodde att det var på gång, men det sa att jag skulle avvakta tills värkarna kom regelbundet med 3-5 min mellan. Mina två andra förlossningar har gått väldigt fort, ca 5 tim med etablerade värkar, så jag var nervös att denna också skulle gå fort. Vid 00.30 kom värkarna med 7 min mellan. Kl 03 ringde jag in igen och sa att jag måste komma in och kolla hur öppen jag är. Då började de göra så ont så jag inte visste var jag skulle bli av. Kände igen den känsla att det snart är dags, men hade ändå inte så ont att jag kände att det var nära. Svårt att förklara :P 04 var vi inne på förlossningen och då var jag 7-8 cm öppen. Värkarna började komma med 2 min mellanrum. 05 var jag öppen 8-9 cm och de tog de hål på hinnorna då också. Då drog allt igång väldigt fort. 05.05 var jag helt öppen och började få krystvärkar. 3 st krystvärkar senare kl 05.25 är min dotter född. Förlossningen gick väldigt snabbt och lätt :)

 • 6

  Mille87

  5 Mille87

  Från att värkarna började komma regelbunden ca 00.30 tills hon föddes gick det ca 5 tim då :)

 • Oj då gick det fort för dig! Skönt med en så snabb förlossning. Bra jobbat o klara av så mkt värkarbete hemma! Så roligt o höra om din förlossning. Du ger en annan hopp här i väntans tider haha ;) när föddes din 3 i förhållande till de 2 tidigare? Här har det inte hänt mycket mer tyvärr. Rann lite ner för benen imorse, tror d va en tunn flytning så märker lite ökade flytningar men inte mer. Haha känns inte som bebisen vill komma ut alls haha :P
 • 8

  Mille87

  5 Mille87

  Ja, denna gången kändes det inte lika intensivt heller :) Denna bebisen föddes i 40+6 och de andra två i 40+4, så gått ungefär lika långt. Jag hade mycket förvärkar de sista veckorna, men det kan också vara för att detta var nr 3. Det känns drygt med förvärkar för det känns som att det aldrig leder till något, men försök tänk att de förbereder kroppen. Minns så väl den där känslan av att man är den sista personen på jorden som får sin bebis. Men snart är din bebis också här :)

 • Bra timing där med förlossningarna på nästan samma dag! Skönt att d inte kändes lika intensivt. Man e ju ändå lite "orolig" för de där smärtorna haha. Ja men d e sant. Ska försöka tänka att de där förvärkarna gör nytta. Haha precis så känns d! Du satte verkligen fingret på det! Hahaha :P tack för peppen! Den behövdes haha ska försöka njuta nu. Lugnet innan stormen haha ;)