stinaa

2 stinaa

1506 visningar

beklaga sig lite vecka 15

Måste bara beklaga mig lite...

usch.. jag är i en lite småknepig sits och vet knapt hur jag skall ta mig ur den... Jag har frivilligt gått ner i tid på arbetet till 50% och är mammaledig resten med min äldre pojk. Nu står jag i ett litet dilemma. Jag arbetar inom kommunen som undersköterska och vi har lite regler i våran kommun angående övertid eller + tid som vi kallar det.. På andra arbetsplatser kallar man det ofta flextid eler så..

Jag har alltså 81 timmar + och dessa bara ökar eftersom chefen har en massa utbildningar hon vill jag skall gå som ligger utanför min ordinarie arbetstid. De här 81 timmarna tycker områdescheferna att jag måste ta ut innan jag  går på hel mammaledighet igen eftersom risken är stor att jag hamnar på över 100 timmar + till slut och då tar kommunen mina timmar och jag får inget betalt. suck komplicerat att förklara men försöker så gott det går. Grejen är nu den att det är personalkris på mitt arbete. Många som sagt upp sig och chefen har inga vikarier. Jag står inför en stor risk att bli sjukskriven då mina 50% är för mycket att jobba för mig. har nämligen foglossning + är gastric bypass opeerad och mår rätt dåligt för tillfället så det är på gränsen att jag fixar att jobba. Jag har bett om ledighet för de här 81 timmarna jag har på + kontot men min chef skickar aldrig in min ledighet och försöker inte få tag i vikarie för mig. Så gjorde hon sist med när jag önskade ledigt. Då väntade hon till någon dag före min ledighet och så fick hon inga vikarier och jag fick jobba istället för att gå på 40 års kalas.

jag tycker detta är rätt så tråkigt då jag känner att jag behöver lite ledighet så jag kan försöka orka jobba så länge som möjligt å slippa gå sjukskriven.

Sen att gå runt nu och må illa på arbetet då jag gör det pga min gastric operation + att ha foglossningar så när jag närmar mig slutet av mitt arbetspass så kan jag knapt gå gör att jag bara känner att snart ger jag upp...

Nu har jag beklagat mig lite.

Vad skulle ni gjort???

Sjukskrivit er och riskerat att ni till slut får över 100 timmar + som kommunen tar eller ska man kanske kontakta chefens chef å rådfråga henne hur man ska göra?? blir tokig snart...

9 Svar (äldsta svaret först)
 • 1

  Leelo

  3 Leelo

  Måste du ta ut dom i ledighet, kan du inte plocka ut dom i pengar istället? Jag hade ringt chefens chef för du ska ju inte bli av med dina timmar pga att din chef inte sköter sitt jobb!
 • Tycker det låter väldigt märkligt att en kommun har rätt att ta sina anställdas timmar om de inte tar ut ledigheten..I vilken kommun arbetar du? Tänker att du antingen läser på regler själv som facket har eller att du ringer facket och pratar med dom för jag tror som sagt att det inte borde gå att göra så enligt kollektivavtal som borde finnas.

 • 3

  keeya

  5 keeya

  Jag skulle prata med facket eller en högre chef. Lycka till!
 • 4

  catja

  5 catja

  Ja facket.
 • Kontakta högre chef eller facket!
 • 6

  zemra

  5 zemra

  Hej!

  Jag är också kommunanställd, inom barnomsorgen, vet inte om det gäller samma där men vi hade också problem med vår chef angående komptiden, chefen påstod att vi inte fick ha mer än 10 timmars komp innan vi gick på semester och att vi var tvungna att ta ut all ledighet vi hade. Detta tyckte vi var konstigt då personalbristen gjorde så att vi var tvungna att jobba över hela tiden då det inte fixades vikarie. Vi kontaktade facket och fick besked på att vi har rätt att spara upp till 200 timmar som chefen inte kan ta ifrån oss!

  Så prata med facket och hör vad de säger, för chefer gör ofta som de själv vill då de tror att vi inte orkar kolla upp våra rättigheter hos facket! Sen hade jag pratat med en högre chef om hur din chef behandlar dig, för det är verkligen inte rätt! Lycka till! 

  Kramar

 • 7

  stinaa

  2 stinaa

  Jag satt själv som arbetsplatsombud när regeln kom med att man inte fick ha mer än 100 timmar + på årsarbetstiden (som jag har) Detta för att det var många som hade flera 100 timmar + och som helt plötsligt ville ha ut allt och därmed var borta ganska lång tid från jobbet. Det drabbade också ekonomin i kommunen.. Det var timmar som var arbetade sedan flera år tillbaka och som man vipps tog ut ett år å det året såg det ju ut som den arbetsplatsen hade haft värsta krisen LÄNGE eftersom den behövt sätt in någon vikarie ganska långa perioder. Därför gjorde man så här... Vi har även en annan del i arbetet som kallas flyt alltså man får en högre tjänst och får gå runt och arbeta lite varstans i kommunen. Där kan man också få + timmar och där har jag 120 timmar + vilket jag heller inte får ha.. De timmarna håller jag på å jobbar ner. Där har jag en annan chef och hon r mer hjälpsam om man säger så.. Vet att det låter konstigt att kommunen kan ta ens timmar men innan det beslutet kom så gav de alla en chans att ta ut sina timmar så ingen skulle bli av med dem.. Sen får man hålla koll på så man inte får för mycket. Å nej jag kan tyvärr inte ta ut detta i pengar så här i efterhand. Då måste jag komma ihåg exakt när jag jobbat dem å det måste vara denna månaden (vilket det INTE är) Allt jag gjort nu i övertid har jag tagit ut i pengar... knepigt men så är det... Jag har mailat min chef igen och får jag inget svar fårn henne så tänker jag prata med hennes chef. Jag kommer aldrig orka reda ut detta annars... Tack iaf för all stöttning...

 • 8

  Natti85

  2 Natti85

  Har du ansökt om ledighet i god tid så måste din enhetschef lösa detta. Då du är rekommenderad att ta ut detta i ledighet? Annars begär om att få det utbetalt och gå på sjukskrivning. Kör samma stil då

  ;-)

  Får du inte din röst igenom så får du ta det vidare till en högre position, så ska du se vad din enhetschef tar tag i saker och ting. Lycka till :)

 • 9

  stinaa

  2 stinaa

  jo har iaf fått ledigt första dagen jag begärt.. Nu har hennes assiterande chef sagt till mina kollegor att jag är sjukskriven de passen jag är ledig.. Knepigt.. som en kollega sa.. hur kan man i förväg veta att den dagen är jag sjuk å nästa dag är jag frisk igen? Men jag har förklarat för mina kollegor att NEJ det är INTE sjukskrivning.. Det är övertid jag tar ut i ledighet för att vila ISTÄLLET för att bli sjukskriven!