stinaa

2 stinaa

10364 visningar

beklaga sig lite vecka 15

Måste bara beklaga mig lite...

usch.. jag är i en lite småknepig sits och vet knapt hur jag skall ta mig ur den... Jag har frivilligt gått ner i tid på arbetet till 50% och är mammaledig resten med min äldre pojk. Nu står jag i ett litet dilemma. Jag arbetar inom kommunen som undersköterska och vi har lite regler i våran kommun angående övertid eller + tid som vi kallar det.. På andra arbetsplatser kallar man det ofta flextid eler så..

Jag har alltså 81 timmar + och dessa bara ökar eftersom chefen har en massa utbildningar hon vill jag skall gå som ligger utanför min ordinarie arbetstid. De här 81 timmarna tycker områdescheferna att jag måste ta ut innan jag  går på hel mammaledighet igen eftersom risken är stor att jag hamnar på över 100 timmar + till slut och då tar kommunen mina timmar och jag får inget betalt. suck komplicerat att förklara men försöker så gott det går. Grejen är nu den att det är personalkris på mitt arbete. Många som sagt upp sig och chefen har inga vikarier. Jag står inför en stor risk att bli sjukskriven då mina 50% är för mycket att jobba för mig. har nämligen foglossning + är gastric bypass opeerad och mår rätt dåligt för tillfället så det är på gränsen att jag fixar att jobba. Jag har bett om ledighet för de här 81 timmarna jag har på + kontot men min chef skickar aldrig in min ledighet och försöker inte få tag i vikarie för mig. Så gjorde hon sist med när jag önskade ledigt. Då väntade hon till någon dag före min ledighet och så fick hon inga vikarier och jag fick jobba istället för att gå på 40 års kalas.

jag tycker detta är rätt så tråkigt då jag känner att jag behöver lite ledighet så jag kan försöka orka jobba så länge som möjligt å slippa gå sjukskriven.

Sen att gå runt nu och må illa på arbetet då jag gör det pga min gastric operation + att ha foglossningar så när jag närmar mig slutet av mitt arbetspass så kan jag knapt gå gör att jag bara känner att snart ger jag upp...

Nu har jag beklagat mig lite.

Vad skulle ni gjort???

Sjukskrivit er och riskerat att ni till slut får över 100 timmar + som kommunen tar eller ska man kanske kontakta chefens chef å rådfråga henne hur man ska göra?? blir tokig snart...

1947 Svar (äldsta svaret först)
 • 1

  Leelo

  3 Leelo

  Måste du ta ut dom i ledighet, kan du inte plocka ut dom i pengar istället? Jag hade ringt chefens chef för du ska ju inte bli av med dina timmar pga att din chef inte sköter sitt jobb!
 • Tycker det låter väldigt märkligt att en kommun har rätt att ta sina anställdas timmar om de inte tar ut ledigheten..I vilken kommun arbetar du? Tänker att du antingen läser på regler själv som facket har eller att du ringer facket och pratar med dom för jag tror som sagt att det inte borde gå att göra så enligt kollektivavtal som borde finnas.

 • 3

  keeya

  5 keeya

  Jag skulle prata med facket eller en högre chef. Lycka till!